Poliţist francez de culoare, umilit şi cu pantalonii sfâşiaţi după ce a fost atacat de un grup de români recalcitranţi

Poliţist francez de culoare, umilit şi cu pantalonii sfâşiaţi după ce a fost atacat de un grup de români recalcitranţi

Românii recalcitranţi au ajuns în arest după ce au atacat un poliţist şi o poliţistă. FOTO: AFP (arhivă)

Poliţia franceză a arestat mai mulţi petrecăreţi români, după ce aceştia au bruscat şi au umilit doi poliţişti care i-au rugat să dea muzica mai încet pentru ca vecinii lor să se poată odihni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o perioadă în care lumea întreagă fierbe, iar marile oraşe ale lumii au fost cuprinse de febra manifestărilor contra violenţei şi a rasismului poliţiei, mai mulţi români au fost protagonişti într-un incident petrecut în noaptea de duminică spre luni, la 2.00 dimineaţa, într-un cartier din localitatea franceză Drancy. Românii au încins o petrecere în toiul nopţii, spre disperarea vecinilor care au fost nevoiţi să apleze la poliţişti. Doar că cei doi poliţişti sosiţi la faţa locului pentru a aplana conflictul au fost atacaţi şi umiliţi de petrecăreţi, scrie Le Parisien. Mai mult, unul dintre cei doi poliţişti, un bărbat de culoare, a fost ţinta unor injurii cu tentă rasială.

Astfel, ofiţerul de poliţie de origine nord-africană a fost insultat, iar petrecăreţii l-au scuipat în cap, de la etaj, în timp ce se afla în faţa porţii încuiate a casei. În timpul arestării, situaţia s-a precipitat, iar unul dintre români l-a atacat şi l-a lovitîn faţă pe poliţist şi i-a rupt pantalonii. Nici colega poliţistului de culoare nu a fost cruţată. Două românce au atacat-o pe tânăra poliţistă, scuipând-o şi lovind-o în faţă. Acum, petrecăreţii au ajuns în arest şi vor trebui să dea explicaţii pentru comportamentul lor. Dar până să apară în faţa unui judecător, vor avea de plătit amenzi usturătoare pentru insultarea şi agresarea unor poliţişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările