Peripeţiile unui pensionar italian cu două românce. Credea că trăieşte aventura vieţii, dar a avut parte de un coşmar

Peripeţiile unui pensionar italian cu două românce. Credea că trăieşte aventura vieţii, dar a avut parte de un coşmar

FOTO Il Giro

Un pensionar italian de 70 de ani a cunoscut două românce, una de 30 de ani, iar cealaltă de 37. Bărbatul era convins că va trăi aventura vieţii şi a acceptat să le ajute, însă a fost păcălit.

Două românce au escrocat un pensionar italian pe care l-au cunoscut într-un bar din Ravenna. Cele două femei l-au înşelat pe italian cu aproape 200.000 de euro, profitând de faptul că acesta îşi dorea să trăiască momente intime cu ele şi era dispus să le ajute cu mulţi bani.
 
Totul a început în 2018, scrie Il Resto del Carlino, când una dintre românce a reuşit să-i atragă atenţia pensionarului într-un bar şi i-a prezentat-o şi pe prietena ei, despre care a zis că îi este verişoară. Câteva zile mai târziu, cele două femei s-au întâlnit din nou cu septuagenarul, în acelaşi local. 
 
Una dintre ele a reuşit să-l impresioneze inventând o poveste dramatică. Femeia i-a povestit că este orfană de ambii părinţi, că are o surioară cu dizabilităţi în România şi că a fost abandonată de soţul ei care îi luase fiica. 

Pe de altă parte, ea ar fi avut un atu: un teren în România, o potenţială comoară, dar foarte greu de vândut din cauza birocraţiei. Într-un astfel de cadru, singura persoană care i-a rămas fidelă şi dispusă oricând să o ajute era, spunea ea, cealaltă româncă, verişoara sa „dragă şi generoasă”, care a adus-o în Italia şi o găzduia. 
 
Lipsite de orice fel de scrupule, femeile l-au păcălit şi l-au făcut pe italian să le dea nu mai puţin de 193.000 de euro, într-un timp scurt de doar două luni, între iulie şi septembrie 2018. Ele l-au convins să le facă donaţii caritabile şi să le împrumute sume importante de bani, fără să mai restituie nici măcar un eurocent. 
 
Coordonatorul anchetei, procurorul Cristina D'Aniello, a caracterizat această faptă drept „înşelătorie în competiţie”, iar escroacele au ajuns în proces, prin procedură scurtată în faţa judecătorului Roberta Bailetti. 
 

Cum l-au păcălit

Mai întâi, aşa-zisa victimă l-a rugat şi l-a convins pe italian să-i doneze 18.000 de euro. Bărbatul i-a dat aceşti bani pentru a o ajuta să-şi ia fiica de la fostul soţ. Evident, a fost vorba de o înşelătorie, urmată în foarte scump timp de altele. 
 
Românca a dat dovadă de o imaginaţie debordantă şi l-a convins să-i doneze şi alţi bani şi să-i împrumute sume importante. Într-o primă fază, ea l-a păcălit că are nevoie de bani pentru a-şi rezolva problemele birocratice ca să-şi poată vinde terenul din România. Mai întâi, ea i-a spus că a găsit un potenţial cumpărător, un italian dispus să plătească 180.000 de euro pentru teren, dar apoi a revenit şi i-a spus că are un alt client, gata să achite 350.000 de euro. 
 
Şi pentru că bărbatul nu bănuia nimic şi îi dădea banii fără să stea pe gânduri, a trecut la următorul nivel şi i-a cerut alţi bani, explicându-i că a încercat să finalizeze vânzarea terenului, dar a descoperit că conturile sale bancare i-au fost blocate din cauza unei datorii în valoare de 27.000 de euro. Şi escrocheria nu s-a oprit aici. 

Câteva săptămâni mai târziu, femeia i-a spus că are un nou client, un german, care i-ar fi oferit 390.000 de euro pentru a-i vinde lui terenul. Acesta a fost momentul în care italianul a început să aibă îndoieli şi a refuzat-o atunci când i-a cerut alţi bani. Mai mult, sfătuit de o rudă, septuagenarul s-a dus la prima secţie de carabinieri şi a depus o plângere. Ancheta a început sub conducerea procurorului Cristina D’Aniello, iar cele două românce au fost trimise în judecată pentru complicitate la înşelătorie.
 
Numai că între timp una dintre cele două femei, românca de 30 de ani, s-a făcut nevăzută. Cealaltă românca a ales un proces prescurtat în speranţa că va obţine o pedeapsă mai uşoară. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările