Un asistent medical din Italia a fost filmat când „vaccina la chiuvetă” mai mulţi pacienţi. Primea 400 de euro pentru o imunizare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Video
Foto Captură Video

Un asistent medical din Italia a fost filmat în timp ce se prefăcea că vaccinează mai mulţi pacienţi pentru ca aceştia să poată obţine certificatul verde. Pentru o astfel de imunizare el lua 400 de euro de la o singură persoană.

Bărbatul a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce golea seringile cu vaccinul împotriva Covid într-un recipient pentru deşeuri medicale. Recipientul era poziţionat în spatele persoanelor care trebuiau imunizate, iar asistentul se prefăcea că le injectează serul şi apoi vărsa conţinutul injecţiilor în respectivul recipient.

Imaginile cu bărbatul au fost publicate de Poliţia din Peninsulă, aceştia spunând că în medie, asistentul primea cam 400 de euro pe fiecare pacient.

Potrivit Sky News, asistentul medical a fost arestat în oraşul italian Ancona şi ar fi vaccinat fictiv cel puţin 50 de oameni. Alte patru persoane, suspectate că ar fi fost intermediari în această afacere, au fost plasate în arest la domiciliu. Se crede că grupul ar fi câştigat cel puţin 18.000 de euro.

Persoanele care au fost depistate că au obţinut un certificat verde după ce s-au „vaccinat la chiuvetă” au interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Pentru a limita avalanşa infectărilor cu COVID-19, pe fondul răspândirii rapide a tulpinii Omicron, guvernul din Italia a introdus unele dintre cele mai dure restricţii de pe continent. Un nou decret al Consiliului de Miniştri a introdus obligativitatea prezentării, din 10 ianuarie, a super-certificatului verde în mijloacele de transport, în hoteluri, la evenimente sau festivaluri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite