Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală de 31 de milioane de lei. Peste 7.000 de angajaţi nu au fost înregistraţi în actele contabile

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală de 31 de milioane de lei. Peste 7.000 de angajaţi nu au fost înregistraţi în actele contabile

Percheziţii în Cluj şi Arad într-un dosar de evaziune fiscală.

Patru firme din Cluj şi Arad nu au înregistrat în documentele contabile impozitul pe venit şi contribuţiile sociale pentru peste 7.000 de angajaţi, provocând un prejudiciu de circa 31 de milioane de lei, conform Poliţiei Cluj. Poliţiştii au realizat, astăzi, 12 percheziţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

11 percheziţii domiciliare în judeţul Cluj şi una în judeţul Arad, la domiciliile unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea, au avut loc, miercuri, dimineaţă, arată Poliţia Judeţeană Cluj.

Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj. Faptele ar fi fost comise în perioada 2014-2020, iar prejudiciul este de 31 de milioane de lei.

Poliţiştii susţin că ar fi fost evidenţiate în actele contabile şi în alte documente legale cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.
 
De asemenea, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad.
 
"Din cercetări a reieşit şi că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit. În cauză, prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia", afirmă reprezentanţii Poliţiei Cluj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările