Parada militara de 1 Decembrie, în format restrâns la Cluj-Napoca

Parada militara de 1 Decembrie, în format restrâns la Cluj-Napoca

Ceremoniile ocazionate de Ziua Naţională încep la ora 12.00. FOTO: Divizia 4 Infanterie Gemina

Parada militară ocazionată de Ziua Naţională se va desfăşura, anul acesta, la Cluj-Napoca, într-un format restrâns pe strada Regele Ferdinand. De la 12 are loc o ceremonie militară de depunere de coroane de flori la Monumentul Voievodului Mihai Viteazul, urmată de defilarea detaşamentului de onoare şi a tehnicii de luptă şi survolul aeronavelor Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, marile unităţi şi unităţi din cadrul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” organizează o serie de ceremonii militare de mică amploare, în garnizoane din aria de responsabilitate a diviziei. Începând cu ora 12.00, va avea loc o ceremonie militară de depunere de coroane de flori, organizată la Monumentul Voievodului Mihai Viteazul, urmată de defilarea detaşamentului de onoare şi a tehnicii de luptă şi survolul aeronavelor Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.

 
Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari aparţinând Regimentului 317 Cercetare ”Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Alexandru Vaida Voievod”, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj şi muzicile militare reunite ale Comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi Brigăzii 81 Mecanizată ”Grigore Bălan”.
 
Detaşamentul de tehnică va cuprinde transportoare amfibii blindate de cercetare şi de infanterie, precum şi mijloace tehnice aparţinând celorlalte structuri din cadrul sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională.
 
Ceremonia militară se va desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării activităţii.
 


Restricţii de Ziua Naţională


 
Se vor institui restricţii pe strada Regele Ferdinand, unde va avea loc defilarea, dar şi Pîn iaţa Mihai Viteazul şi zonele adiacente. 
Primăria Cluj-Napoca anunţă o serie de restricţii de circulaţie cu ocazia ceremoniei publice organizată de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, astfel:
 
-  restricţionarea circulaţiei rutiere pe latura de nord a Pieţei Mihai Viteazul, de la Podul Traian până la intersecţie cu str. G Bariţiu, între orele 11.00 – 13.00
 
- restricţionarea circulaţiei rutiere pe latura de sud a Pieţei Mihai Viteazul, de la intersecţie cu str. Regele Ferdinand până la intersecţie cu str. David Ferenc, între orele 11.00 – 13.00
 
- restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Regele Ferdinand - sensul de mers spre str. Horea, cu excepţia CTP, între orele 11.00 – 11.50
 
- restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Regele Ferdinand, între orele 11.50 – 12.55
 
- restricţionarea circulaţiei rutiere pe Pod Horea, de la intersecţie cu str. G. Dragalina până la intersecţie cu Piaţa Mihai Viteazul, între orele 11.50 – 12.55
 
- restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. George Bariţiu, de la intersecţie cu str. Emil Isac până la intersecţie cu Piaţa Mihai Viteazul, între 11.50 – 12.55.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările