O tânără a murit la trei zile de la externare. Medicii i-au prescris antibiotice şi au trimis-o acasă

O tânără a murit la trei zile de la externare. Medicii i-au prescris antibiotice şi au trimis-o acasă

Spitalul din Câmpia Turzii. FOTO: campiaturzii.ro

Medicii de la spitalul din Câmpia Turzii sunt acuzaţi de malpraxis după ce o tânără de 15 ani, diagnosticată cu pneumonie acută, a murit la câteva zile de la externare. Părinţii dau vina pe medici, care au trimis-o acasă de două ori, deşi fata nu se simţea bine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Roxana Danciu (15 ani) a fost internată la Spitalul din Câmpia Turzii pe 6 octombrie pentru pneumonie acută. După o săptămână, ea a fost externată. „Pacienta a fost externată pe data de 12 cu stare generală bună, fără modificări patologice şi fără indicaţie pentru că doctorul care a consultat-o şi a externat-o a considerat că nu mai e nevoie de tratament la domiciliu”, a declarat Maria Fabian, director medical, citată de digi24.ro.

La scurt timp după ce a ajuns acasă, starea fetei a început să se agraveze şi a fost dusă din nou la spital, unde medicul i-a prescris un nou tratament. Părinţii adolescentei spun că au urmat indicaţiile medicilor, însă două zile mai târziu tânăra a intrat în stop cardio-respirator. 

„La spital i-au făcut medicii antibiotic, ampicilină şi a zis că trebuia să îi dea ceva să nu facă ciupercă. Chiar doamna doctor a zis şi ea a făcut pe ambele amigdale şi de acolo s-a sufocat”, susţine Claudia Danciu, mama fetiţei. Atunci, medicii au decis să o trimită la spitalul Municipal din Turda, unde a murit. „Pacienta a fost adusă în compartimentul de primiri urgenţe în stop cardio respirator într-o fază relativ depăşită, aflându-se în prim proces de resuscitare care dura deja de o oră”, afirmă Vasile Grumaz, manager Spitalul Municipal Turda.
 
Citeşte şi
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările