Mesaj emoţionat al colegilor medicului condamnat la închisoare din Cluj: „doamna doctor să rămână în mijlocul nostru pentru a ajuta pacienţii ”

Mesaj emoţionat al colegilor medicului condamnat la închisoare din Cluj: „doamna doctor să rămână în mijlocul nostru pentru a ajuta pacienţii ”

Adela Golea, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

Medicii şefi de secţie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj  au redactat o scrisoare deschisă în care îşi declară solidaritatea şi susţinerea pentru directorul medical Adela Golea, care a fost condamnată de 1,9 ani de închisoare cu suspendare. Reacţia a venit după ce medicul a declarat că sentinţa o determină să renunţe la profesie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Considerăm că dânsa şi-a făcut datoria cu cea mai înaltă ţinută medicală, profesională şi umană, acum şi întotdeauna. Este un exeplu de medic şi de om demn de urmat de foarte mulţi, din breasla medicală şi nu numai.

Punctul nostru de vedere este că doamna dr. Adela Golea şi-a făcut mereu datoria şi-a dedicat întreaga carieră în slujba comunităţii, într-un loc de muncă atât de solicitant. 

Ne exprimăm dorinţa şi speranţa ca doamna doctor să rămână în mijlocul nostru, pentru a ajuta în continuare pacienţii din toată Transilvania” - se arată în scrisoarea deschisă postat pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. 
Colegii Adinei Golea au reacţionat după declaraţiile directorului  medical conform căreia vrea să renunţe la profesie în urma condamnării primite. 
 
 

De ce a fost condamnată

 
 
Directorul medical Adela Golea a fost condamnat zilele trecute la 1,9 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la favorizarea infractorului deoarece a interzis unei asistente medicale să preleveze probe de sânge de la doi şoferi prinşi beţi de poliţişti. 
În  octombrie 2016, Adina Golea în calitate de şefă a Unităţii de Primiri Urgenţa a întocmit un regulament intern prin care stabilea că la UPU se recoltează probe doar de la şoferii implicaţi în accidentele rutiere (deci nu şi la cei prinşi în urma unor controale de rutină- care trebuiau trimişi la IML sau la alte spitale). Motivul: activitatea UPU era perturbată de solicitările de prelevare a acestor probe biologice. 
La o zi după adoptarea noului regulament, poliţiştii care au dus la UPU doi şoferi care nu au fost implicaţi în accidente pentru prelevarea probelor s-au lovit de refuzul medicilor de aici. Fără probe biologice cele două cazuri au fost clasate.  
Procurorii au acuzat-o pe Adela Golea de faptul că noul regulament nu este legat, dar şi pentru că  nu a informat Poliţia şi Parchetul cu privire la noul regulament, pentru a le permite găsirea unor soluţii. 
 
 
Citeşte şi
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: