Medic clujean, vizat de procurorii DNA. Percheziţii în spitale de Oncologie din 7 judeţe

Medic clujean, vizat de procurorii DNA. Percheziţii în spitale de Oncologie din 7 judeţe

Percheziţii la spitale din 7 judeţe.

Procurorii DNA au descins la Institutul Oncologie din Cluj-Napoca, la Spitalul de zi, aflat în curtea interioară a unităţii sanitare. DNA face parecheziţii în 7 judeţen într-un dosar privind medici oncologi care ar fi beneficiat de avantaje materiale din partea firmelor de medicamente pentru ca apoi să aprobe cumpărarea unor medicamente pentru tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu cancer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DNA efectuează peste 60 de percheziţii în Cluj, Bucureşti şi alte 6 judeţe, într-un dosarde corupţie, infracţiune comisă în perioada 2012 - 2015.  Managerul Institutului Oncologic a oferit unele informaţii vagi, dar a refuzat să ofere vreun nume, nici măcar la ce cabinet s-au făcut percheziţii. ”A fost o percheziţie din partea DNA, care a vizat un cabinet medical şi o singură persoană care desfăşoară activitatea medicală. Am luat la cunoştinţă de această percheziţie şi aş vrea să precizez căInstitutul Oncologic nu este în niciun fel implicată în această urmărire penală”, a spus Dr. Achimaş-Cadariu Patriciu, directorul Institutului, scrie stiridecluj.ro. 
 

 Medicul vizat de DNA

 
Procurorii ar fi descins la cabinetul conferenţiarului dr. Tudor Ciuleanu, conform unor surse judiciare citate de ştiridecluj.ro Nu se ştie care a fost implicarea acestuia în acest caz. Telefonul de la cabinetul acestuia era ocupat în permanenţă, astfel că nu a putut fi contactat. Ciuleanu are funcţii importante. Este membru al Comisiei de oncologie a MSP, Ministerul Sănătăţii Publice, Bucureşti, coordonator pentru judeţul Cluj al Programului Naţional 4 (oncologie), Casa Judeţeană Cluj de Asigurări de Sănătate, Cluj-Napoca, şi co-preşedinte al Comisiei de oncologie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Bucureşti.
 
Procurorii cercetează o reţea de medici oncologi care ar fi beneficiat de avantaje materiale din partea firmelor de medicamente pentru ca apoi să aprobe cumpărarea unor medicamente pentru tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu cancer.
 

Suspiciunile DNA

 
Cercetările vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2012 - 2015. Firmele de medicamente sunt suspectat că au oferit unor medici din cadrul unor spitale din judeţele Mureş, Sălaj, Sibiu, Bistriţa-Năsăud şi Cluj achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane şi congrese internaţionale, acoperind şi cheltuieli personale ale acestora, excursii în mai multe ţări, bunuri, foloase şi alte servicii, condiţionându-le de prescrierea medicamentelor pe care le produc sau pe care le distribuie şi optând pentru medicamentele mai scumpe în locul celor generice, echivalente, care au aceeaşi compoziţie chimică şi acelaşi efect terapeutic, dar sunt mai ieftine, scrie şi Mediafax.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: