Cum scapă de DNA protejatul lui Boc care şi-a cumpărat haine de lux din bugetul Sălii Polivalente de la Cluj-Napoca

Cum scapă de DNA protejatul lui Boc care şi-a cumpărat haine de lux din bugetul Sălii Polivalente de la Cluj-Napoca

Ionuţ Rusu conduce firma care administreasă Sala Polivalentă aflată în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca. FOTO: Arhivă personală

Liberalul Ionuţ Rusu, care a cumpărat haine de lux de circa 2.000 de euro, dar şi crose de golf, băuturi şi gadgeturi din bugetul firmei care administrează Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean. O plângere în legătură cu aceste achiziţii a ajuns la DNA Cluj, însă se va întoarce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, având în vedere demisia lui din funcţia de consilier judeţean.

Cămaşă Polo Ralph de 629 lei, hanorac Boss de 729 lei sau jachetă Wellensteyn de 1399 lei sunt câteva dintre hainele în valoare totală de circa 2.000 de euro care au fost cumpărate, în 2021, de firma condusă de liberalul Ionuţ Rusu, care administrează Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. De asemenea, sub conducerea lui Ionuţ Rusu s-au cumpărat crose de golf şi diverse produse de protocol precum băuturile alcoolice.  

Consiliul de Administraţie al SC Sala Polivalentă SA,  firmă controlată practic de primarul Emil Boc, i-a aplicat lui Ionuţ Rusu o sancţiune blândă - tăierea a 10% din salariu timp de trei luni. Ionuţ Rusu şi-a recunoscut vinovăţia şi a achitat contravaloarea articolelor de îmbrăcăminte de lux, crosele de golf au fost returnate, la fel şi băuturile şi alte produse sigilale, pentru restul directorul achitând contravaloarea.

Rusu a fost tratat „patern” de edilul Emil Boc, care s-a declarat mulţumit de activitatea sa: „Nu ştiu dacă acele achiziiţii sunt legale sau ilegale. Dacă sunt ilegale, constatate de Curtea de Conturi, fie de Consiliul de Administraţie, să le impute managerului (...) Eu am spus şi preşedintelui Consiliului de Administraţie că, dacă eu aş fi fost într-o asemenea situaţie, în condiţiile în care sunt legale, dar sunt inoportune, tot o diminuare de 30% din salariu i-aş da, cel puţin pentru o lună”. 
 

Plângerea a ajuns la DNA, dar va reveni la Tribunal

 
Deşi de la colegii de partid liberali, Ionuţ Rusu a avut parte de înţelegere, directorul Sălii Polivalente a fost reclamat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, având în vedere faptul că a abuzat de bugetul firmei, relatează Ştiri de Cluj. 

Deşi vorbim despre o societate comercială pe acţiuni, bugetul acesteia este public având în vedere faptul că Sala Polivalentă aparţine Primăriei Cluj-Napoca. Astfel de firme sunt, de obicei, conduse de oamenii partidului fie că au sau nu experienţă în domeniul de activitate vizat. Acesta este motivul pentru care, de exemplu, firma care a administrat stadionul Cluj Arena, care aparţie Consiliului Judeţean Cluj, a dat faliment sub conducera tot a unui liberal.   

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a primit o sesizare ”cu privire la achiziţiile efectuate de către Rusu Ionuţ - delegat în funcţia de director al SC Sala Polivalenta SA“. 

„Având în vedere faptul că acesta a avut (n.red. la acea dată) calitatea de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, aspect care atrage competenţa personală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, dosarul a fost ”înaintat către Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj”, precizează reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj pentru Ştiri de Cluj.ro. 
 
După demisia din funcţia de consilier judeţean, dosarul care-l priveşte pe Ionuţ Rusu va reveni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.
 


Rămâne director la Sala PolivalentăÎn acest timp, Ionuţ Rusu rămâne la conducerea Sălii Polivalente. Mai mult, el primeşte laude şi de la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe: „Ionuţ Rusu a demisionat din Consiliul Judeţean, ieri (marţi, 25 ianuarie), din motive personale. Am avut o discuţie cu el. Am colaborat foarte bine la Consiliul Judeţean şi îl apreciez pentru munca făcută şi implicarea sa. Îi doresc succes pe mai departe! Nu cunosc alte informaţii despre subiect”, a declarat Alin Tişe pentru Ştiri de Cluj. 
 


Ce spune Ionuţ Rusu

 
Ionuţ Rusu a declarat pentru „Adevărul” că demisia sa din funcţia de consilier judeţean nu are nicio legătură cu vreo anchetă a DNA: „Am luat decizia de a demisiona din Consiliul Judeţean, deoarece avem din ce în ce mai multă activitate la Sala Polivalentă şi timpul nu-mi permite să mă ocup şi de Consiliul Judeţean. Avem din ce în ce mai multe evenimente şi vreau să mă dedic activităţii de aici. Nu vreau să-i încurc pe cei de la Consiliul Judeţean.”
 
Legat de o anchetă a DNA, Rusu susţine: „Nu ştiu detalii, n-am nicio calitate în nicio anchetă. Sunt martor în orice anchetă”. 

Întrebat dacă există vreo anchetă în legătură cu achiziţiile făcute la Sala Polivalentă, el a spus: „Nu ştiu şi nu pot să vă dau detalii. Tot ce pot să spun este că nu are legătură cu demisia mea. Am decis să mă concentrez pe Sala Polivalentă”.
 
Vă mai recomandăm: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările