Corneliu Vadim Tudor a murit. Gheorghe Funar, despre adversarul său: „E o mare pierdere pentru naţionalismul românesc această plecare totală“

Corneliu Vadim Tudor a murit. Gheorghe Funar, despre adversarul său: „E o mare pierdere pentru naţionalismul românesc această plecare totală“

Corneliu Vadim Tudor a murit. „Tribunul“ şi Gheorghe Funar FOTO: Mediafax

Corneliu Vadim Tudor a murit. Gheorghe Funar, unul dintre mai vechii colaboratori ai „Tribunului“, a aflat de la membrii PRM din Bucureşti despre moartea acestuia. Deşi de doi ani - de când Funar a ajuns preşedintele PRM - între cei doi a intervenit o ruptură şi nu-şi vorbeau, clujeanul spune că vestea morţii lui Vadim l-a şocat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clujeanul Gheorghe Funar, preşedintele PRM, a declarat, pentru ”Adevărul”, că vestea morţii mai vechiului său colaborator l-a şocat, că nu se aştepta şi spera că-şi va reveni. Acesta transmite condoleanţe familiei.

”Îmi pare tare rău că a trecut la Domnul prea devreme. Peste puţin timp, pe 28 noiembrie, ar fi împlinit 66 de ani. Fiind un patriot deosebit am colaborat în plan politic cu Cormeliu Vadin Tudor încă din toamna lui 1992, când am fost ales preşedinte al PUNR şi el era preşedintele PRM. Am colaborat şi susţinut formarea Guvernului Nicolae Văcăroiu. Între 1992-1996 am susţinut acest guvern, iar în toamna lui 1998, la rugămintea lui Corneliu Vadim Tudor, şi după ce s-a pus la cale lichidarea PUNR, am trecut la PRM ca secretar general al partidului.

Corneliu Vadim Tudor a murit. Funar: „A avut fermitate“

Timp de 15 ani am colaborat foarte bine cu Vadim Tudor în conducerea partidului. Am avut şansa să fim împreună şi în Senatul României, în mandatul 2004-2008, unde am colaborat excelent.

E o mare pierdere pentru mişcarea naţionalistă din România această plecare totală a lui Corneliu Vadim Tudor” a afirmat Funar.

Întrebat ce aprecia la Corneliu Vadim Tudor în calitate de politician, Funar a răspuns: ”A avut fermitate şi a fost un foarte bun orator în Parlament, la adunările publice şi la întâlnirile electorale. În Senat erau aşteptate cu foarte mare interes, în fiecare zi de luni, după-amiaza, când luau cuvântul doi mari oratori: Adrian Păunescu şi Corneliu Vadim Tudor”.

Corneliu Vadim Tudor a murit. „A fost un politician cu curaj“

Funar susţine că mai aprecia la Vadim Tudor felul în care spunea lucrurile pe nume. ”În multe momente din viaţa politică românească din ultimii 25 de ani, Corneliu Vadim Tudor s-a dovedit a fi un politician de curaj, care nu i-a menajat atunci când a fost cazul, când au greşit, pe toţi cei care s-au aflat în funcţii publice importante, fie ei preşedinţi ai României, politicieni, preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor, şefi ai serviciilor secrete”, adaugă Gheorghe Funar.

În ultimii 2 ani, relaţiile dintre Funar şi Vadim Tudor s-au răcit. ”În urmă cu doi ani, am constatat împreună cu mulţi lideri PRM din mai multe judeţe că Vadim a început să facă tot mai multe greşeli politice şi că a contribuit decisiv la scoaterea PRM-ului din Parlament. 

Din păcate, acolo, la Bucureşti, nu s-a înconjurat şi nu a reuşit să-şi ţină aproape oamenii de mare valoare din PRM. Şi, de aici, a scăzut încrederea simpatizanţilor în PRM. (...) Uneori nu era prea atent cu cuvintele pe care le adresa către cei apropiaţi”, a declarat Funar pentru ”Adevărul”.

Pe aceeaşi temă:

 

Moartea lui Corneliu Vadim Tudor, deplânsă de apropiaţi. Cristina Raluca Dincu: „Am intrat în PRM pentru el. A fost un om cu un suflet enorm“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările