Cluj-Napoca, în topul oraşelor unde se mănâncă cel mai bine în Europa. Ce oraş din România este în top 10

Cluj-Napoca, în topul oraşelor unde se mănâncă cel mai bine în Europa. Ce oraş din România este în top 10

Restaurantul Pastel din Cluj este deţinut de un bucătar care are o stea MIchelin. FOTO: Oana Pop

Primul loc pe podium este deţinut de Lisabona, capitala Portugaliei, cu cele mai multe restaurante pe cap de locuitori şi o ofertă abordabilă la un meniu de 14 euro în medie per persoană. Primul oraş din Români aflat în top este Galaţiul, pe locul şase, Cluj-Napoca fiind pe locul 21.

 O companie de asigurări din Marea Britanie, CIA Landlords, a publicat de curând un clasament al oraşelor europene în funcţie de calitatea, diversitatea şi accesibilitatea ofertei gastronomice. Topul a fost întocmit în special în funcţie numărul restaurantelor pe cap de locuitor, preţul mediu al unui meniu, dar şi proporţia restaurantelor vegane. De asemenea, au fost luate în considerare câte restaurante cu stele Michelin sunt în oraşul respectiv. O notă de la unu la zece a fost atribuită pentru fiecare criteriu.

 

Lisabona, în topul european

 
Primul loc pe podium este deţinut de Lisabona, capitala Portugaliei, cu cele mai multe restaurante pe cap de locuitori şi o ofertă abordabilă la un meniu de 14 euro în medie per persoană. Top trei este completat de Florenţa (Italia) şi Atena (Grecia).
 
 

Galaţi în top 10 

 
În top zece se află şi un oraş românesc, mai exact Galaţi, pe şase, cu 57 de restaurante la 304.000 de locuitori, dintre care 12 cu oferte vegane. Celelalte oraşe din top zece sunt: 4. Valencia (Spania), 5. Barcelona (Spania), 7. Sevilla (Spania), 8. Palma de Mallorca (Spania), 9. Salonic (Grecia) şi 10. Alicante (Spania). Topul menţionează în total 92 de oraşe, dintre care şapte din România.
 
Al doilea oraş românesc din acest clasament este Timişoara, pe 18. Celelalte cinci oraşe sunt: Cluj-Napoca (21), Bucureşti (41), Craiova (47), Iaşi (62) şi Constanţa (65).
 
 
 
 Vă mai recomandăm
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările