Anchetă la Cluj după închiderea unui liceu din cauza a 4 cazuri pozitive COVID-19: „Nu e acceptabil să se ia măsuri în nume personal”

Anchetă la Cluj după închiderea unui liceu din cauza a 4 cazuri pozitive COVID-19: „Nu e acceptabil să se ia măsuri în nume personal”

Patru elevi pozitivi cu COVID-19 au fost identificaţi la  liceul „George Coşbuc”.

Conducerea liceului „George Coşbuc” a decis să suspende, astăzi, cursurile după ce patru elevi pozitivi cu COVID-19 au fost identificaţi. Întrucât această decizie nu era la latitudinea conducerii unităţii de învăţământ, Inspectoratul Şcolar a demarat o anchetă.

„Exista 4 cazuri de elevi pozitivi, 3 dintr-o clasă şi unul din altă clasă. Se va lua măsura suspendării activităţii celor două clase pentru 14 zile, urmând ca daca situaţia cazurilor pozitive va evolua negativ să luăm decizia de a trece la scenariul 3 pentru întreaga unitate de învăţământ. Reamintim că vineri, luni şi marţi unitatea de învăţământ va desfăşura doar cursuri online”, a susţinut prefectul Clujului, Mircea Abrudean. 
 
Conducerea Liceului a luat dea decizia de a trimite joi toţi copii acasă. „Decizia sau recomandarea de a trimite toţi copiii acasă, dacă a existat, s-a luat fără avizul organismelor abilitate în acest sens şi am solicitat deja Inspectoratului Şcolar Cluj o anchetă în acest sens şi luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil ca în astfel de situaţii să se ia masuri în nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare”, a spus prefectul. El a mai precizat că decizia închiderii şcolii se poate lua la apariţia a 3 cazuri în clase diferite, ţinând cont de mai multi factori de risc pe care îi analizează ISJ şi DS”. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările