Klaus Iohannis la Cluj: „Voi solicita să se renunţe la alineatul din Constituţie care stabileşte că preşedintele se bucură de imunitate“

Klaus Iohannis la Cluj: „Voi solicita să se renunţe la alineatul din Constituţie care stabileşte că preşedintele se bucură de imunitate“

Klaus Iohannis  FOTO: AP

Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis, a declarat, joi, 6 noiembrie, la sediul ACL Cluj că, odată ajuns preşedinte, primul lucru la care vrea să renunţe este imunitatea şefului de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale 2014, a afirmat la Cluj-Napoca că va milita pentru renunţarea imunităţii preşedintelui.

„Avem în momentul de faţă multe discuţii în jurul imunităţii. Primul lucru la care vreau să renunţ este imunitatea preşedintelui României. Este nevoie, evident, pentru acest lucru, de discuţii cu partidele politice, în special acum, cu comisia care se ocupă de proiectul de modernizare a Constituţiei. Voi solicita să se renunţe la alineatul care stabileşte că preşedintele se bucură de imunitate“, a declarat Iohannis.

Candidatul ACl a ţinut să lămurească problema imunităţii parlamentarilor.

„Toată lumea înţelege şi este de acord că trebuie să existe o protecţie pentru opinia politică. Suntem de acord că parlamentarii nu pot fi traşi la răspundere pentru opinia lor politică, dar dincolo de aceasta, este inadmisibil ca prin procedură parlamentară să poată fi împiedicată justiţia să-şi facă treaba. Aici, lucrurile trebuie schimbate. Aceste lucruri se pot face simplu dacă noi, toţi, ni le dorim. Atunci o să vedeţi că politicienii vor fi şi ei primii care şi le doresc fiindcă vor votul dumneavoastră”, a mai spus acesta.

Klaus Iohannis a declarat răspicat că nu va accepta o lege a amnistierii şi graţierii şi că nu va graţia niciun politician condamnat pentru fapte de corupţie.

Mai puteţi citi:

Mesajul lui Iohannis către maghiari: „Cu toţii suntem cetăţeni români. Pentru toţi e nevoie de o Românie a respectului“

Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis acceptă condiţiile Monicăi Macovei. „Victor Ponta este un pericol pentru democraţia din România“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările