Vis măreţ. Al treilea pod peste Dunăre va fi construit între Călăraşi şi Silistra

Vis măreţ. Al treilea pod peste Dunăre va fi construit între Călăraşi şi Silistra

Podul va fi construit peste Dunăre, între Călăraşi şi Silistra

Bulgaria şi România vor să construiască un al treilea pod peste Dunăre, între Silistra şi Călăraşi, au anunţat joi preşedinţii român, Traian Băsescu, şi bulgar, Rosen Plevneliev, relatează site-ul Novinite.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două ţări vor căuta modalităţi variate de finanţare a proiectului, folosindu-se de fondurile structurale ale UE, Programul de cooperare transfrontalieră şi Strategia Dunării.
Plevneliev şi Băsescu s-au întâlnit cu ocazia celui de-al 18-lea summit anual al liderilor din Europa Centrală şi de Est de la Bratislava, cu o zi înainte de inaugurarea oficială a celui de-al doilea pod peste Dunăre, Calafat-Vidin, dintre cele două ţări, precizează Mediafax.

Acord de principiu

Ideea construirii unui pod peste Dunăre a fost luată în discuţie la Călăraşi în urmă cu mai bine de un an când fostul primar, Nicolae Dragu, a prezentat proiectul monumentalei lucrări. Aleşii oraşului au căzut de acord şi au votat pe 7 martie 2012, hotărârea de Consiliu Local privind acordul de principiu pentru construirea podului. Aşadar, cu puţin noroc, oamenii se pot bucura peste câţiva ani de podul de la Dunăre.

Firma cu un singur angajat

Valoarea estimată a investiţiei, preciza Nicolae Dragu, se ridică la 750.000.000 de euro. Autorităţile spuneau la acea dată că prin această lucrare se vor crea peste 4.600 locuri de muncă în timpul construcţiei podului şi 2.500 de locuri de muncă la final, când se va da în exploatare. Scandalul a apărut însă când s-a descoperit că firma privată care urma să-l construiască este una de apartament şi funcţionează doar cu un singur angajat.

Dezvoltare fără precedent

Podul va fi ridicat în dreptul localităţilor Călăraşi şi Ostrov din judeţul Constanţa şi a terminalului de containere, la kilometrul 374+500/375+500. Nicolae Dragu, fostul edil-şef a fost încântat atunci de votul dat de consilierii locali, precizând că “aceştia au înţeles să acţioneze în interesul cetăţenilor şi au votat pentru un proiect de hotărâre ce va determina investiţii semnificative pentru oraş. Aşadar, prin construcţia acestui pod peste Dunăre, municipiul nostru va cunoaşte o dezvoltare fără precedent în următorii ani”, a precizat Nicolae Dragu.

Citeşte şi: Asociaţia Intercomunitară care ar urma să realizeze podul peste Dunăre, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de săptămâna viitoare

Citeşte şi: Ca să împace şi capra şi varza, premierul Victor Ponta vrea pod peste Dunăre între Galaţi şi Brăila

Citeşte şi: Petiţie pentru un  pod peste Dunăre!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările