Testare pentru depistarea cancerului de col uterin, organizată miercuri, 28 iulie

Testare pentru depistarea cancerului de col uterin, organizată miercuri, 28 iulie

Primăria Municipiului Călăraşi va găzdui, miercuri, 28 iulie, evenimentul de lansare a proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce în judeţul Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu ora 11.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local va avea loc evenimentul de lansare a proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce (SCCUT) în judeţul Călăraşi, iniţiat de Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alexandrescu – Rusescu”, în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen FILIA, Fundaţia Renaşterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN).
 
În cadrul evenimentului vor fi prezentate obiectivele proiectului, calendarul acţiunilor viitoare în judeţul
Prahova şi Regiunea Muntenia Sud, rezultatele demersurilor de prevenire şi control desfăşurate precum şi
planul de acţiune pentru a reduce povara bolii în rândul femeilor din România.
 
De asemenea vor fi prezentate cele mai noi date cu privire la incidenţa cazurilor de cancer de col uterin în Regiunea Sud Muntenia. În paralel se va desfăşura o amplă acţiune de testare a femeilor care va avea loc în cadrul Unităţii Mobile de Screening pentru Cancerul de Col Uterin, ce va fi amplasată într-o zonă adiacentă Primăriei Călăraşi, în intervalul orar 09.30 – 16.00.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările