Târg de job-uri. Cum pot fi ajutaţi tinerii care nu au trecut bacalaureatul să se angajeze sau să aibă propria afacere

Târg de job-uri. Cum pot fi ajutaţi tinerii care nu au trecut bacalaureatul să se angajeze sau să aibă propria afacere

Tinerii, ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă Foto:Arhivă Adevărul

Peste o mie de tineri, care nu au trecut examenul de bacalaureat, nu participă la niciun program de formare şi nu au o slujbă, sunt aşteptaţi la Târgul judeţean al locurilor de muncă.


În cadrul proiectul European “Garanţii pentru TINEri!”, grupul ţintă este compus din 2.552 de persoane din mediul urban, dar şi de la sate, proiectul European urmărind facilitarea accesului acestora pe piaţa muncii.
Proiectul contribuie la promovarea şi implementarea unor măsuri active de ocupare pentru tinerii fără un loc de muncă şi se încadrează în obiectivele Axei Prioritare 5: “Promovarea măsurilor active de ocupare” şi domeniului major de intervenţie 5.1.: “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare” .

Principalul indicator aferent proiectului este reprezentat de competenţele dobândite de către cei 2.552 de tineri în cadrul serviciilor oferite în cele 22 de Centre de Garanţii pentru tineri ce vor fi înfiinţate în procesul de implementare, atât persoanele care îşi vor găsi un loc de muncă, cât şi beneficiarii stagiilor de ucenicie care vor acumula experienţă profesională astfel încât debutul în carieră să se realizeze într-un nivel calitativ optim şi eficient, spun organizatorii.

Seminarii tematice, stand de promovare

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi Centru de Garanţii pentru TINEri Călăraşi deschid, în perioada 15 – 16 octombrie, la Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, Târgul judeţean al locurilor de muncă ce se adresează în special tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat şi sunt în căutarea unui loc de muncă, doresc să înveţe o meserie solicitată pe piaţa muncii sau să îşi deschidă propria afacere.

În cele două zile au loc seminarii tematice, standuri ale potenţialilor angajatori, un stand de promovare a proiectului, standuri de informare şi consiliere în carieră. Acastă acţiune face parte dintr-un amplu proiect cu fonduri europene, în valaore de peste 18,6 milioane lei, desfăşurat în regiunile Sud Est Dobrogea, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia şi Bucureşti-Ilfov, pe parcursul a 18 luni.


Vă recomandăm şi:

Angajări. Peste 5.400 de şomeri şi-au găsit o slujbă prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă

Absolvenţii promoţiei 2015, aşteptaţi la angajare. Bursa locurilor de muncă se deschide pe 25 septembrie

Proaspeţii absolvenţi îngroaşă rândurile celor fără loc de muncă. 7,31%, rata şomajului în luna iulie la Călăraşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările