Sute de amenzi, aplicate de poliţişti pentru ignorarea regulilor sanitare

Sute de amenzi, aplicate de poliţişti pentru ignorarea regulilor sanitare

Poliţia, cu ochii pe cetăţeni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 607 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 133.990 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, a fost constatată, vineri, o infracţiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.013 apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 521 la linia TELVERDE 0800.800.358.
 
GCS reaminteşte că Ministerul Afacerilor Interne a operaţionalizat, începând cu 4 iulie, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat în sistem integrat şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.
 
Totodată, GCS transmite să se ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să se apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor, valabilă pentru apelurile naţionale, de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 - 20,00.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările