Prognoza meteo: Vremea se schimbă radical. Ce fenomene se anunţă

Prognoza meteo: Vremea se schimbă radical. Ce fenomene se anunţă

Temperaturile cresc, dar nu scăpăm de precipitaţii FOTO pixabay.com

După valul de aer polar care a adus temperaturi de îngheţ, vremea se îndreaptă. Valorile termice vor fi în creştere uşoară, dar nu scăpăm de precipitaţii. Izolat vor fi condiţii de burniţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, 12 noiembrie, conform Administraţiei Naţionale de meteorologie (ANM), temperaturile, în special cele diurne, vor fi în creştere, iar în zonele de deal şi de munte se vor situa peste normele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief, cu o probabilitate mai mare în sud şi est, dimineaţa şi noaptea vor fi nori de nivel jos sau ceaţă. Izolat vor fi condiţii de burniţă. 
 
Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona deltei. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.
 
În Bucureşti, valorile termice vor fi în creştere uşoară şi se vor situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil, dar noaptea vor fi condiţii să se formeze ceaţă sau nori de nivel jos. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 1…3 grade, mai coborâtă în zona preorăşenească.
 
Pentru ziua de sâmbătă, 13 noiembrie,  meteorologii anunţă în regiunile extracarpatice, mai ales în primele ore ale zilei şi noaptea,  nori de nivel jos sau ceaţă şi izolat posibil burniţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi pe arii restrânse, îndeosebi pe parcursul nopţii, vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 16 grade, iar cele minime între -3 şi 9 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.
 
În Capitală, conform ANM, vremea va fi predominant închisă. Îndeosebi la începutul zilei şi noaptea, probabilitatea pentru ceaţă şi nebulozitate joasă va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.
 
Duminică, vremea va fi în general închisă în regiunile extracarpatice, unde pe arii restrânse mai ales la începutul intervalului şi noaptea se vor semnala ploi slabe şi burniţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi pe alocuri, dimineaţa şi pe parcursul nopţii, vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sud-vest şi est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 15 grade, iar cele minime între -3 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral.
 
La Bucureşti, duminică, vremea va fi în general închisă şi trecător vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 3…5 grade. Mai ales dimineaţa probabilitatea de ceaţă va fi ridicată.
 

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

O perdea de fum a acoperit baza navală folosită de ruşi la Marea Mediterană FOTO

Cel mai negru scenariu: România riscă suprapunerea valului 4 cu valul 5 al pandemiei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările