Prognoza meteo: Vremea o ia razna. Unde se întoarce vara, ce temperaturi se anunţă

Prognoza meteo: Vremea o ia razna. Unde se întoarce vara, ce temperaturi se anunţă

Vreme bună pentru plimbări FOTO Shutterstock

Vremea devine caldă în weekend, cu valori mai ridicate decât cele caracteristice perioadei în care ne aflăm. La Bucureşti se aşteaptă maxime de 28 de grade. Şi săptămâna viitoare, tot de vreme frumoasă avem parte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 11 septembrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va menţine predominant frumoasă, iar temperatura aerului va fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 18 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 4 grade. Cerul va fi variabil în regiunile estice şi în zona montană şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă, mai ales în depresiuni.
 
La Bucureşti, sâmbătă, temperatura aerului va fi în creştere până la valori normale pentru această perioadă din an, cu o maximă de 27…28 de grade şi minimă de 11…14 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.
 
Prognoza meteo lunară
 
Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Conform ANM, vremea va fi în încălzire, iar temperaturile vor fi apropiate şi uşor mai ridicate decât cele caracteristiceperioadei, cu valori diurne de 24... 27 de grade.
 
Săptămâna 06.09.2021 – 13.09.2021
 
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.
 
Săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021
 
Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai ridicate în sud-vest. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, dar cu o tendinţă uşor deficitară, local, în jumătatea estică a ţării.
 
Săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021
 
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui uşor excedent, local.
 
Săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021
 
Mediile valorilor termice se vor situa uşor sub cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nord-estică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă, vor fi local deficitare în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările