UPDATE Pilotul care s-a prăbuşit cu avionul în timpul unui show aviatic la Borcea, înmormântat cu onoruri militare

UPDATE Pilotul care s-a prăbuşit cu avionul în timpul unui show aviatic la Borcea, înmormântat cu onoruri militare

Trupul neînsufleţit al pilotului Florin Rotaru, depus la catedrala din Feteşti FOTO Ana Maria Mazilu/Radio Orion

Pilotul care s-a prăbuşit cu avionul în timpul unui miting aviatic, sâmbătă, la Baza 86 Aeriană Borcea, va fi înmormântat joi, 12 iulie, cu onoruri militare la Feteşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
UPDATE Mii de oameni participă joi la Feteşti, pe o căldură insuportabilă la înhumarea pilotului Florin Rotaru. Rudele acestuia, originar din Vaslui, au fost aduse cu un autocar, pus special la dispoziţie de Primăria Feteşti. Colegi de la Baza Aeriană 86 Borcea, îmbrăcaţi cu tricouri negre având inscipţionat mesajul " Deasupra norilor e soare şi frumos" îl conduc pe ultimul drum pe pilotul care s-a prăbuşit cu avionul sâmbătă, 7 iulie, în timpul unui show aviatic. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Central din Feteşti în cavoul aparţinând socrilor lui Florin Rotaru.
 
Autorităţile locale s-au mobilizat pentru a pune la punct detaliile înhumării. La Feteşti sunt aşteptaţi mii de oameni: colegi de-ai pilotului, poliţie militară, rude, dar şi cetăţeni din oraş. Primăria a stabilit împreună cu Poliţia Rutieră un traseu pe care va merge convoiul, accesul pe aceste artere fiind restricţionat. Şi la cimitir s-a făcut curăţenie, iar locul de veci, un cavou, care aparţine familiei pilotului a fost pregătit. „Trupul neînsufleţit al pilotului este depus la Catedrala Sfinţii Trei Ierarhi. De aici s-a stabilit un anumit traseu pe care se va face deplasarea către cimitir. Funeraliile care încep la ora 11.00 se vor face cu onoruri militare”, a precizat Laurenţiu Şonchereche, viceprimarul oraşului Feteşti.
 
Tragedia de la show-ul aviatic
 
Un avion militar MiG-21 LanceR s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în timpul unui zbor demonstrativ organizat în cadrul unui miting aviatic de la Baza 86 Aeriană Borcea, sub privirile îngrozite a aproximativ 4.000 de spectatori. Pilotul Florin Rotaru nu a reuşit să se catapulteze, el fiind găsit decedat în scaunul avionului care a explodat la impactul violent cu solul.
 
Căpitan-comandorul (post-mortem) Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă a Bazei 86 Aeriană Feteşti. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005. Ofiţerul era căsătorit şi avea doi copi, unul în vârstă de 3 ani, celălalt de doar o lună.
 
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: