Martor la tragedia aviatică de la Borcea: „Am spus că ar fi un mare risc de prăbuşire, am avut o presimţire“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni au asistat îngroziţi sâmbătă, 7 iulie, la prăbuşirea avionului MiG 21 LanceR la Baza 86 Aeriană Borcea. Printre spectatori s-a numărat şi Mihaela Zamfir, profesor de limba franceză la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Feteşti. A mers împreună cu fiica sa şi cu soţul pentru a urmări show-ul aviatic.

Pe o căldură sufocantă, Mihaela Zamfir povesteşte că a petrecut 4 ore la baza de aviaţie din judeţul Călăraşi, urmărind spectacolul de pe cer. „Am făcut fotografii, ne-am plimbat, totul a decurs normal. Dar în momentul tragediei eram în maşină, ne îndreptam spre casă. Şi eu, şi copilul parcă am avut o presimţire. «Hai, mami, acasă!», mi-a spus fiica mea. Chiar i-am spus acest lucru şi soţului în timpul show-ului. Am spus că ar fi un mare risc de prăbuşire, am avut o presimţire. Am reţinut însă în timpul spectacolului, când s-a făcut prezentarea piloţilor, numele Florin Rotaru. Au fost acrobaţii spectaculoase", povesteşte Mihaela Zamfir. În timp ce era în maşină, spre Feteşti, a observat un nor negru pe câmp şi atunci a avut confirmarea că s-a petrecut o tragedie.

Un avion MiG-21 LanceR s-a prăbuşit în după-amiaza zilei de sâmbătă, 7 iulie, în timpul unui spectacol aviatic care se desfăşura la Baza Aeriană Borcea. Pilotul nu a reuşit să se catpulteze, el fiind găsit carbonizat în scaun. Aparatul de zbor a explodat la impactul cu solul.

Imagine indisponibilă


Oficialii Bazei 86 Aeriene Borcea, aflată în judeţul Călăraşi, în apropiere de Feteşti, au organizat sâmbătă, 7 iulie, evenimentul intitulat "Ziua Porţilor Deschise". Potrivit programului oficial, la miting au făcut demonstraţii aparate de zbor F-16 Fighting Falcon, MIG-21 Lancer, IAR 330 Puma, C-27J Spartan, IAR 99 Şoim, IAR 99 Standard, IAK-52, IAR 316B, toate aflate în dotarea Armatei Române. În acelaşi timp, au fost invitate să facă demonstraţii de zbor formaţiile Eurofighter Typhoon, Aeroclubul României, Aerial Club Vădeni, Iacării Acrobaţi, Ras Tuzla, San Aero.
 

Imagine indisponibilă
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite