Peste 8.000 de şomeri se „bat” pentru 386 de slujbe

Peste 8.000 de şomeri se „bat” pentru 386 de slujbe

Şomerii, în căutarea unei slujbe

Ofertă slabă pentru şomeri! 386 de posturi sunt puse la bătaie de angajatorii călărăşeni, vineri, 25 aprilie, la Bursa Locurilor de Muncă din Călăraşi, în condiţiile în care în evidenţe sunt înregistraţipeste 8.000 de şomeri.

Doar 32 de agenţi economici au comunicat Agenţiei 386 locuri de muncă disponibile. Deşi au fost contactaţi 499 angajatori din judeţ, şi-au anunţat participarea doar 19. Oferta locurilor de muncă este diversificată, cele mai multe slujbe, 160, fiind pentru femei în industria confecţiilor.

La sfârşitul lui februarie, în judeţul Călăraşi se aflau în evidenţe  8.813 persoane fără un loc de muncă. Dintre aceştia,  2.384 beneficiau de indemnizaţie de şomaj,  225 dintre aceştia fiind absolvenţi promoţia 2013.  Alte  6.429 persoane erau înregistrate, la finele lunii trecute,  ca şomeri neindemnizaţi.

Din punct de vedere al pregătirii profesionale, 246 şomeri înregistraţi sunt cu studii universitare, 1.198 au liceu sau şcoală postliceală, iar 7.369 persoane au absolvit învăţământul profesional, gimnazial sau primar. Cei mai mulţi şomeri sunt persoane cu vârsta peste 50 de ani.

Vă recomandăm şi:

Şansă pentru ingineri şi medici. Cum poţi să câştigi 55.000 de euro pe an, în străinătate

Doar 91 de locuri de muncă vacante în această săptămână. Cele mai multe şanse de angajare le au confecţionerele

Sprijin. Şase cursuri de formare profesională organizate pentru şomeri în luna aprilie

Şomerii, aşteptaţi la selecţie. Angajatorii danezi caută culegători de mazăre

Ofertă pentru şomeri. 220 locuri de muncă, disponibile în această săptămână

Oferte de muncă pentru femei. Cele mai multe slujbe vacante sunt în industria textilă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările