Oficiile poştale vor fi închise luni, 21 iunie, a doua zi de Rusalii

Oficiile poştale vor fi închise luni, 21 iunie, a doua zi de Rusalii

Oficiile poştale vor fi închise a doua zi de Rusalii FOTO Shutterstock

Compania Naţională Poşta Română aduce la cunoştinţa clienţilor săi că programul de lucru al subunităţilor poştale din mediul urban şi rural va suferi modificări în perioada Sărbătorilor de Rusalii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, toate subunităţile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise luni, 21 iunie 2021 (a doua zi de Rusalii). 
 
În conformitate cu art. 139 din Codul Muncii, prima şi a doua zi de Rusalii sunt declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. 
 
Ca urmare a programului anunţat, este posibil ca trimiterile poştale prezentate, în această perioadă, să înregistreze timpi mai mari de circulaţie.
 
Bugetarii se vor bucura de o nouă minivacanţă în weekend, când creştinii sărbătoresc Rusaliile. Luni, 21 iunie, a doua zi de Rusalii, este zi nelucrătoare, astfel încât vor fi trei zile libere.
 
Codul Muncii prevede 15 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte trei zile pentru Paşte (Vinerea Mare, Duminica Paştelui, Lunea Luminată), două zile pentru Anul Nou, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Internaţională a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României.
 
În 2021, şapte sărbători legale sunt în timpul săptămânii, iar celelalte opt sunt în weekend.
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările