Mărturisirea sfâşietoare a soţiei pilotului care s-a prăbuşit cu avionul la Borcea: „Îmi spunea să fiu pregătită. Ştiam ce decizie a luat“

Mărturisirea sfâşietoare a soţiei pilotului care s-a prăbuşit cu avionul la Borcea: „Îmi spunea să fiu pregătită. Ştiam ce decizie a luat“

Elena Rotaru, soţia pilotului care s-a părbuţşit cu avionul pe 7 iulie FOTO Captură PRO TV

Soţia pilotului care s-a prăbuşit cu avionul în timpul unui show aviatic la Baza 86 Aeriană Borcea, pe 7 iulie, a făcut primele mărturisiri sfâşietoare. Elena Rotaru a povestit pentru Pro Tv cum aştepta de fiecare dată un semn de la soţul său şi cum în urmă cu două săptămâni el a ales să nu se catapulteze ca să nu se prăbuşească peste mulţime.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Nu îşi lua telefonul în zbor şi i-am spus să îl ia, dacă se poate, şi imediat cum coboară din avion să-mi scrie că este ok. Şi nu mi-a mai scris. S-a ridicat stânga-dreapta, s-a balansat puţin de bot, după care a luat viraj şi s-a prăbuşit", a povestit femeia pentru Ştirile Pro Tv.
 
Rudele pilotului cred că Florin Rotaru a ales să nu se catapulteze pentru ca avionul să nu cadă peste mulţime.  ”Ştiam ce decizie a luat: să ocolească publicul. N-a mai avut timp să se catapulteze. Şi-a dorit tot timpul, şi asta voia să rămână: pilot de vânătoare. Îmi spunea să fiu pregătită, că dacă va fi pus în situaţia să aleagă între viaţa lui şi viaţa altor persoane, el va renunţa la viaţa lui,” a mărturisit tânara, pentru Ştirile Pro Tv.
 
Tragedia din  7 iulie
 
Un avion MiG-21 LanceR s-a prăbuşit în după-amiaza zilei de sâmbătă, 7 iulie, în timpul unui spectacol aviatic care se desfăşura la Baza Aeriană Borcea, din judeţul Călăraşi. Pilotul nu a reuşit să se catpulteze, el fiind găsit carbonizat în scaun. Aparatul de zbor a explodat la impactul cu solul.
 
Căpitan-comandorul post-mortem Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcţia de pilot-şef  în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă a Bazei 86 Aeriană Feteşti. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.
 
Ofiţerul era căsătorit şi avea doi copii.

Vă recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările