Magazinele de jucării, controlate de poliţişti. Poliţia a aplicat 5 sancţiuni

Magazinele de jucării, controlate de poliţişti. Poliţia a aplicat 5 sancţiuni

Controale în magazine FOTO Adevărul

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au descins, în urmă cu două zile, în mai multe magazine pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor cu jucării şi produse pentru copii.

În timpul controalelor au fost fiind vizate atât combaterea comerţului cu produse contrafăcute sau neconforme, cât şi combaterea comerţului neautorizat şi neevidenţierea veniturilor rezultate din activităţile comerciale desfăşurate. 
 
Cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren, poliţiştii au constat o infracţiune de “punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare ”, au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.500 de lei şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor 27 de articole vestimentare, purtând însemnele unei mărci înregistrate, fără a deţine documente privind provenienţa mărfii, în valoare de 1.500 de lei.
 
Totodată, a fost confiscată suma de 824 de lei, reprezentând contravaloare bunuri pentru care nu s-au întocmit documente justificative cu ocazia vânzării. Acţiunea a beneficiat de sprijinul specialiştilor din cadrul A.N.P.C. - Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Călăraşi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: