ISU avertizează: atenţie la sistemele de încălzire din locuinţe !

Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă, ISU Călăraşi recomandă ca la folosirea sistemelor de încălzire să se respecte mai multe măsuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Călărăşenii sunt avertizaţi să nu suprasolicite instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere) de la aceeaşi priză. De asemenea, nu trebuie depozitate materiale combustibile (lemne, carburanţi) în podurile locuinţelor, iar sobele şi coşurile de fum vor fi verificate pentru depistarea eventualelor defecţiuni (fisuri, crăpături, depuneri de funingine, înfundări,etc.).

În timpul funcţionării sobei, spun specialiştii de la ISU, uşiţa focarului trebuie să fie închisă, iar în faţa sobelor să fie pusă o cutie metalică de protecţie în cazul căderii accidentale a jarului sau lemnelor aprinse. Cenuşa trebuie depozitată în gropi speciale, iar sobele şi coşurile de fum nu trebuie construite în jurul grinzilor sau altor elemente de construcţie care pot lua foc.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările