IGPF: Bunuri în valoare de peste 456.000 lei, confiscate în ultimele 24 de ore

IGPF: Bunuri în valoare de peste 456.000 lei, confiscate în ultimele 24 de ore

Bunuri nedeclarate sau contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră FOTO IGPF

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 83.300 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 31.200 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 40.300 persoane. Tot ieri, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de peste 456.000 de lei.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 27.900 de persoane şi 14.400 de mijloace de transport (6.500 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.700 de persoane cu 6.800 mijloace de transport.
 
Poliţia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.
 
În  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat 43 fapte ilegale (20 infracţiuni şi 23 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 456.800 lei.
 
În ultimele 24 de ore nu s-a permis intrarea în ţară a 106 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 13 cetăţeni români din diferite motive legale.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările