FOTO Simfonie de primăvară. Au înflorit cireşii în Bărăgan

FOTO Simfonie de primăvară. Au înflorit cireşii în Bărăgan

Chiar dacă zilele însorite alternează cu cele mohorâte şi reci, primăvara s-a instalat în grădinile din Bărăgan, îmbrăcându-le în culori multicolore.Natura s-a trezit la viaţă, iar pomii râd în bătaia soarelui, sub povara crengilor încărcate cu flori.


Caişii şi cireşii se lasă mângâiaţi de vremea frumoasă şi adierea vântului ducând miresme în toate zările. Gospodarii speră la o recoltă bună la fructe. „ Cine ştie ce vreme mai urmează. Flori sunt multe, dar le ţine pe toate ca să avem ce culege la vară? Am păţit la fel şi în alţi ani, iar iarna nemiloasă s-a aruncat cu furie asupra noastră şi la sfârşitul lui martie. Suntem, obişnuiţi, asta e natura...Văd că la vara ne aşteaptă seceta. Vai de noi! ”, spune, cu năduf, Ion Matei, 75 de ani, pensionar.

Veşti de la meteorologi

Meteorologii dau veşti bune în continuare pentru Bărăgan. Până la sfârşitul lunii nu se anunţă vreme rea. Între 26 şi 30 martie se va înregistra o uşoară scădere a valorilor diurne ce vor determina un regim termic normal, cu temperaturi medii de 14-16 grade. În cursul nopţilor vor fi minime termice situate, în medie, între 3 şi 6 grade Celsius. Ploile, slabe cantitativ şi pe arii restrânse, îşi vor face apariţia cel mai probabil după data de 25 martie”, a precizat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vă recomandăm şi:

METEO Vremea se mai răceşte în aprilie, iar în mai vom avea parte de ploi

METEO Cum va fi vremea în această primăvară. Prognoza meteo pe următoarele trei luni

FOTO VIDEO Vreme de primăvară, copaci înfloriţi şi avertizare de îngheţ la jumătatea lui martie

Şi caişii sunt plini de flori Foto:I.S.

Imagini din aceeasi galerie
  • Şi caişii sunt plini de flori Foto:I.S.
  • Primăvară autentică Foto:I.S.
  • Vremea deosebit de caldă, tocmai bună pentru pomi Foto:I.S.
  • Narcisele şi ghioceii galbeni, în spectacol Foto:I.S.
  • Gâzele s-au dezmorţit sub soarele tandru Foto:I.S.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările