Cutremur de 5 grade pe scara Richter. Seismul s-a resimţit şi la Călăraşi

Cutremur de 5 grade pe scara Richter. Seismul s-a resimţit şi la Călăraşi

Seismul s-a produs la o adâncime de 150 de kilometri

Un cutremur de 5 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seară, la ora 21.18, în zona Vrancea. Seismul care a avut loc la o adâncime de 134 de kilometri s-a resimţit şi la Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

“A durat destul de mult mişcarea şi chiar m-am speriat, deşi locuiesc la curte. Sper să nu avem parte de un seism puternic. Am simţit cutremurul, eram în pat priveam la televizor şi chiar mă gândeam că trece prin zonă un camion. A fost destul de ciudat, mai ales că miercuri seară am mai avut parte de o sperietură”, a spus Ioana Stan, pensionară. Specialiştii însă dau asigurări că activitatea seismică este una normală pentru ţara noastră şi nu avem motive de îngrijorare. Acesta este al doilea cutremur produs sâmbătă în România. Primul a avut loc la ora 03.55, înregistrând o magnitudine de 4,3.

Cel mai mare

Cutremurul de sâmbătă seară, de 5 grade pe scara Richter, este cel mai mare produs anul acesta în zona Vrancea, fiind urmat de seismul de 4,8 grade produs miercuri seară. Un alt seism, de 4,7 grade, a fost înregistrat de în 23 ianuarie în aceeaşi zonă.La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade), informează Institutul Naţional de Fizică a Pământului.

 

Vă recomandăm şi:

Devotament. Cum a salvat o căţeluşă viaţa stăpânilor săi la cutremurul din 4 martie 1977

FOTO Cum arăta Bucureştiul în 1977, la câteva luni după cutremur. Pozele au fost făcute prin parbrizul unui autobuz

Un cutremur ca cel din 1977 va demola Centrul Vechi al Bucureştiului

Deşi mic, cutremurul de duminică seamănă cu cel din 1977. „Deocamdată nu s-a terminat activitatea de replici”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările