Cum va arăta strada de 9,35 milioane de euro. Câte staţii de transport public inteligente vor fi înfiinţate

Cum va arăta strada de 9,35 milioane de euro. Câte staţii de transport public inteligente vor fi înfiinţate

Strada Bucureşti va fi modernizată cu fonduri europenel FOTO Facebook/PMC

Contractul pentru modernizarea celei mai mari artere rutiere care traversează Călăraşiul, un proiect cu finanţare europeană în valoare de 9,35 milioane de euro, se află în faza licitaţiilor. Documentaţia de proiectare, execuţie şi asistenţă tehnică a fost transmisă către SEAP.

Primăria Călăraşi a semnat la sfârşitul anului trecut primul contract de finanţare europeană pe Axa 4.1 a POR 2014-2020 din Regiunea Sud Muntenia. Este vorba de proiectul care vizează modernizarea străzii Bucureşti.
Valoarea proiectului este de 9,35 milioane euro (43.419.721,02 lei inclusiv TVA,) din care cofinanţarea Municipiului Clăraşi este în procent de 2% - 868.394,39 lei inclusiv TVA.
 
Astfel, se are în vedere modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local pe str. Bucureşti şi Prelungirea Bucureşti, acesta reprezentând componenta de infrastructura, una dintre cele trei elemente necesare pentru obţinerea finanţării, împreună cu cea a mijloacelor de transport şi a sistemului de managementul traficului.
 

Mobilier urban nou

Această vizează lucrări de modernizare a căii de rulare, amenajarea trotuarelor (a zonelor pietonale) şi spaţiilor verzi situate de-a lungul străzii, sistem de colectare şi scurgere a apelor pluviale (guri de scurgere), amenajarea unei benzi de circulaţie specială pentru transportul public, amenajarea staţiilor de autobuz pentru călători, mobilier urban, semnalizare rutieră verticală şi orizontală.
În ceea ce priveşte asigurarea unei infrastructuri care să ofere o trecere mai rapidă în intersecţiile semaforizare a vehiculelor de transport public – proiectul de faţă este corelat cu un alt proiect, cel care se adresează înfiinţării unui sistem de management al traficului performant
 
Conform autorităţilor locale se vor executa lucrări de modernizare a infrastructurii, după cum urmează:
 
1. Pe str. Prelungirea Bucureşti (zona SIDERCA – B-dul Cuza Vodă): lungime - 2.575 m, suprafaţă carosabilă - 46.039 mp, suprafaţă trotuare – 26.960 mp, suprafaţă spaţii verzi – 11.0388,90 mp, lungimea benzilor dedicate transportului public – 5.150 m;
 
2. Pe str. Bucureşti (B-dul Cuza Vodă -  limita UAT spre comuna Modelu): lungimea de 3.925 m, suprafaţă carosabil  - 49.842 mp, suprafaţă trotuare – 18.928 mp, suprafaţă spaţii verzi – 7.480 mp, suprafaţa pistelor de biciclete – 3.335 mp cu o lungime de 3.925 m (de la intersectia str. Bucureşti cu str. Doina până la limita UAT către comuna Modelu); între intersecţiile cu str. Dorobanţi şi respectiv Aurora, pe partea stângă a străzii se vor amenaja 300 spaţii de parcare pentru riverani, dintre care 13 locuri vor fi, exclusiv, pentru persoanele cu dizabilităţi;
 
3. Intersecţia str. Prel. Bucureşti cu Varianta Nord precum şi intersectia str. Griviţa cu str. Bucuresti vor fi reconfigurate prin realizarea unor intersecţii giratorii cu câte 3 ramuri, sensurile de circulaţie la intrare/ieşire din intersecţie fiind delimitate cu insule separatoare.
 
4. De asemenea, intersecţia str. Bucureşti cu Varianta Nord (str. Rocadei) se va reconfigura prin realizarea unui sens giratoriu cu 3 ramuri, sensurile de circulaţie la intrare/ieşire din intersecţie fiind delimitate cu insule separatoare; amenajarea acestui sens giratoriu nu face obiectul prezentului proiect, dar urmează a se corela cu acesta.
 
6. Sunt prevăzute 17 staţii de transport public inteligente (6 pe str. Prel. Bucuresti şi  11 pe str. Bucureşti) formate din vitrină iluminată, acoperiş cu panouri fotovoltaice, banca cu încarcare USB, iluminat ambiental, panou de afisaj pentru informarea călătorilor).
 
7. Va fi realizată instalaţia necesară infrastructurii de comunicaţii a sistemelor inteligente de transport  care vor fi implementate în aria de intervenţie, respectiv: sistem de management al traficului; sistem de informare a a călătorilor în staţii; sistem de supraveghere video; sistem de ticketing (componenta locală).
 

Vă mai recomandăm şi:

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările