ANSVSA: Sancţiuni în valoare de peste 300.000 de lei privind ouăle provenite din comerţul intracomunitar

ANSVSA: Sancţiuni în valoare de peste 300.000 de lei privind ouăle provenite din comerţul intracomunitar

Controale la centrele de ambalare ouă FOTO Adevărul

inspectorii Autoritătii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în colaborare cu poliţiştii au desfăşurat o acţiune la nivel naţional pentru verificarea modului în care se respectă condiţiile sanitare veterinare la centrele de ambalare ouă provenite din comerţul intracomunitar, depozite frigorifice, unităţi de procesare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
            
În perioada 25 martie – 12 aprilie au fost verificate 2.220 de obiective: 535 de mijloace auto utilizate pentru transportul ouălor, 56 de centre de ambalare ouă, 108  unităţi de depozitare ouă, 7 unităţi de procesare a ouălor, precum şi 1.514 de unităţi de vânzare cu amănuntul care comercializează ouă. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 86 de sancţiuni în valoare de 319.280 de lei şi au fost emise 2 ordonanţe privind suspendarea activităţii unor unităţi.
 
Dintre neconformităţile sancţionate, menţionăm: operatorii unităţilor de destinaţie nu notifică autorităţile sanitar-veterinare cu privire la sosirea unor loturi de ouă provenite din alte state membre ale UE;
nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi de temperatură pe durata transportului, precum şi la nivelul unităţilor de ambalare, procesare, depozitare şi comercializare a ouălor; deficienţe privind marcarea şi etichetarea ouălor; depozitarea şi comercializarea ouălor în unităţi neautorizate sau neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; utilizarea unor mijloace auto neigienizate pentru transportul ouălor.
Reamintim cetăţenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, a precizat ANSVSA.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: