Anchetă. Patru persoane au fost reţinute în dosarul escrocheriei cu pensii pe caz de boală

Anchetă. Patru persoane au fost reţinute în dosarul escrocheriei cu pensii pe caz de boală

Suspecţii s-au ales cu cătuşe Foto:Arhivă Adevărul

Patru persoane au fost reţinute de procurori, luni seara, pentru 24 ore, în urma percheziţiilor ce au avut loc în Olteniţa şi Bucureşti, într-un dosar complex de înşelăciune cu pensii de invaliditate- Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi spun că este vorba despre un medic, o asistentă şi două infirmiere.

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit sursei citate, acestea au fost depuse în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, urmând a fi prezentate, marţi, 25 martie, Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Surse din rândul anchetatorilor spun că principalii suspecţi din acest dosar sunt Laura Ionela Bustan, medic primar la Cabinetul de Expertiză Medicală Olteniţa din cadrul Casei Judeţene de Pensii Călăraşi şi asistenta medicală Veronica Duţă, care lucrează la acelaşi cabinet.

Cele două fac parte din comisia care realizează expertizele medicale necesare încheierii dosarelor de pensie pe caz de boală, medicul având dreptul să emită decizii asupra capacităţii de muncă pentru persoanele expertizate din zona Olteniţa. Cele două cadre medicale sunt acuzate de mai multe infracţiuni, între care luare de mită, abuz în serviciu şi fals.

O infiermieră, prinsă în flagrant

Pe lângă cele două cadre medicale, au fost audiate la Parchetul Tribunalului Călăraşi două infirmiere, acuzate de trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, una dintre ele a fost prinsă în flagrant luni, în timp ce remitea celor două membre ale comisiei o sumă de bani, respectiv câteva sute de lei, pentru încheierea unui nou dosar de pensionare al cărui beneficiar urma să fie o persoană care nu avea acest drept.
O reţea de înşelăciune prin care 230 de persoane au fost ajutate să obţină pensie de invaliditate, deşi nu sufereau de nicio boală, a fost anihilată, luni, de poliţiştii călărăşeni. Paguba produsă bugetului de stat se ridică la aproximativ 6 milioane de lei.
 

Vă recomandăm şi:

Reţeaua escrocilor cu pensii de invaliditate, anihilată. Peste 200 de persoane au obţinut 6 milioane de lei din boli închipuite

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, acuzată că i-a acordat soţului cel mai grav grad de handicap şi pensie de invalid

De teama controalelor, 900.000 de britanici cu pensii de invaliditate se întorc la lucru

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările