Amenzi în valoare de peste 270.000 de lei, aplicate în minivacanţa de Paşte

Amenzi în valoare de peste 270.000 de lei, aplicate în minivacanţa de Paşte

Poliţia a asigurat ordinea publică de sărbători FOTO Adevărul

Un număr de 830 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 270.000 de lei, 61 de infracţiuni constatate şi 48 permise de conducere reţinute. Acesta este bilanţul acţiunilor derulate de poliţiştii călărăşeni în minivacanţa de Paşte.

 În perioada 30 aprilie - 3 mai, oamenii legii au acţionat pentru prevenriea faptelor antisociale, fluidizarea traficului, dar şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă regulile snaitare.
 
Au fost organizate 58 de acţiuni şi s-a intervenit la 382 de evenimente, dintre care 374 au fost sesizate prin 112. Ca urmare a activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 61 de infracţiuni, 9 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive. Au fost aplicate 30 de amenzi, în valoare de peste 270.000 de lei, pentur neregulile constatate.
 
Poliţiştii rutieri au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră. Au fost folosite echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM.
 
Pe lângă acestea, au utilizat şi aparatele etilotest şi drugtest pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.Au fost constatate 11 infracţiuni la regimul rutier, dintre acestea 6 de conducere sub influenţa alcoolului şi 2 de conducere fără permis. 
 
Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 48 de permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările