Încă 19 cadre medicale, infectate cu COVID-19. Ce secţii funcţionează la capacitate redusă în spitalul din Călăraşi

Încă 19 cadre medicale, infectate cu COVID-19. Ce secţii funcţionează la capacitate redusă în spitalul din Călăraşi

Spitalul din Călăraşi are două secţii închise din cauza infectprilor cu COVID-19 FOTO Adevărul

Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi. 19 cadre medicale au fost depistate pozitiv la testul cu noul coronavirus. Este vorba despre 14 asistente medicale, 4 infirmiere şi un medic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi a precizat că starea acestora este bună în acest moment şi că 9 dintre acestea au terminat deja perioada de izolare. Secţiile Oncologie şi Psihiatrie funcţionează la capacitate redusă. „Toată lumea se află în stare bună, au fost externaţi, iar una dintre paciente, care a fost internată la secţia ATI, a plecat din spital ieri. Numărul de îmbolnăviri creşte la nivelul judeţului Călăraşi, incidenţa cazurilor ajungând la 1,24 la mia de locuitori în municipiu şi la 1,41 la Olteniţa”, a explicat Cezar Rădulescu, director DSP Călăraşi.
 
La începutu lunii septembrie, Secţia Chirurgie a fost închisă, după ce 5 cadre medicale, 4 asistente şi o infirmieră, au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Conform autorităţilor sanitare, nimeni nu ştie de unde s-au îmbolnăvit cele 5 femei. "Este o perioadă dificilă, critică, aş putea spune, toate lumea revine din concediu. Nu ştim de unde s-au contaminat", spune la acea dată Cezar Rădulescu, directorul DSP Călăraşi. Imediat, secţia Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a fost închisă şi nu s-au mai făcut internări. Toată lumea a fost testată şi a fost realizată dezinfecţia. 
 
La Spitalul Municipal Olteniţa, două asistente medicale şi un registrator medical au fost confirmaţi cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, în judeşul Călăraşi au fost confirmate 22 de cazuri, numărul total al pacienţilor ajungând la 1.220, iar cel al deceselor fiind de 49.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările