9 mai - Ziua Independenţei de stat a României, marcată la Muzeul Dunării de Jos

9 mai - Ziua Independenţei de stat a României, marcată la Muzeul Dunării de Jos

9 mai, Independenţa României, sărbătorită la Muzeul Dunării de Jos FOTO MDJ

Muzeul Dunării de Jos, în colaborare cu Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială “Carol I” şi Şcoala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” Călăraşi, organizează miercuri, 9 mai, ora 10.00, la Secţia Arheologie, din incinta Consiliului Judeţean Călăraşi simpozionul “Independenţa României premisă a Marii Uniri”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin organizarea acestui simpozion se intenţionează marcarea a 141 de ani de la obţinerea Independenţei de stat a României, eveniment cu o deosebită însemnătate şi cu o puternică rezonanţă pentru istoria românilor.
 
Manifestarea va fi deschisă de prof. dr. Constantin Tudor şi va continua cu caracterizarea marilor personalităţi ale vremii, realizată de elevi ai Liceului Teoretic “Mihai Eminescu”. Criticul de artă Ana Amelia Dincă va prezenta “Independenţa României reflectată în arta plastică”, iar elevii Şcolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” vor pregăti un program surpriză.
 
Pe tot parcursul manifestării se va desfăşura un atelier de creaţie susţinut de muzeografii Secţiei Arheologie. Sărbătoarea se va încheia cu proiecţia filmului documentar “Războiul de Independenţă”.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările