VIDEO Valuri şi andrenalină, la „Rafting Euro Cup Romania 2019”. Sportivi din patru ţari s-au întrecut la Nehoiu

VIDEO Valuri şi andrenalină, la „Rafting Euro Cup Romania 2019”. Sportivi din patru ţari s-au întrecut la Nehoiu

Oraşul Nehoiu a găzduit, în weekend, pe râul Buzău, a doua ediţie a „Rafting Euro Cup Romania”, eveniment organizat de Mareş Outdoor Events, în parteneriat cu Primăria Nehoiu şi Federaţia Internaţională de Rafting. Au participat 15 echipe din România, Marea Britanie, Serbia şi Bulgaria. Câştigătoarea ediţiei din acest an este un echipaj din Serbia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Raftingul este un sport din ce în ce mai popular printre români. În ultimii ani, râul Buzău, în zona Nehoiu, a devenit un loc ideal pentru pasionaţii acestui sport. 
 
Motivul este simplu: în aval de barajul de la Siriu apa curge mai repede, fiind pompată din turbine, oferind cele mai tari senzaţii pentru pasionaţii de rafting. 
 
Acesta este motivul pentru care, în perioada 30 – 31martie,  aici a avut loc Rafting Euro Cup Romania”, ”eveniment organziat de Mareş Outdoor Events şi Grind Prod, în parteneriat cu Federaţia Internaţională de Rafting. S-au aliniat la start 15 echipe, 11 masculine şi doar patru feminine. 
 
Echipa câştigătoare a „Rafting Euro Cup Romania”, ediţia a II-a,  este Team ”Vir”, din Serbia, iar echipa care va reprezenta România la mondialele din Australia este Mareş Outdoor Events.
 
Reprezentanta oraşului gazdă, Rafting Club Nehoiu, a încheiat competiţia pe locul 5 în clasamentul general.  
 
Sezonul de rafting pe râul Buzău, în zona Nehoiu - Pătârlagele, va continua până în luna noiembrie. O asociaţie de profil, Green Adventure, organizează şedinţe de rafting atât pentru cei iniţiaţi, dar şi pentru persoanele care nu au practicat niciodată acest sport.
 
200 de lei este tariful minim pentru o tură de rafting pe râu, în preţ fiind incluse echipamentul complet dar şi sesiune de training sau fotografii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările