VIDEO Trupul unui bărbat căzut din barcă în „lacul fără fund” de la Meledic, de negăsit. Intervin scafandrii

VIDEO Trupul unui bărbat căzut din barcă în „lacul fără fund” de la Meledic, de negăsit. Intervin scafandrii

FTOT Arhivă

Pompierii au reluat căutările în lacul Meledic, unde un bărbat din Vrancea a căzut duminică din barcă. Lacul are o suprafaţă de un hectar şi o adâncime de peste şapte metri, însă localnicii spun că nu au dat niciodată de fund. În cursul zilei, vor interveni şi scafandri de la ISU Ilfov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tragedia s-a produs duminică, la Mânzăleşti. Lucian Maftei, un bărbat de 45 de ani din localitatea Dumitreşti, judeţul Vrancea, a dispărut în ochiul de apă căruia localnicii îi spun ”lacul fără fund”, de la Meledic. 
 
Lucian se plimba cu barca împreună cu un prieten din aceeaşi localitate. Chiar înainte să ajungă la mal, cei doi s-au dezechilibrat şi au căzut în lac. Doar unul dintre bărbaţi, în vârstă de 50 de ani, a reuşit să iasă la mal.
 
„Trei echipaje de cautare-salvare având în dotare două bărci, au intervenit ca urmare a apelului de urgenţă ce semnala, la ora 13:48, o persoană posibil înecată în lacul de pe platoul Meledic, pe raza comunei Mânzăleşti. Misiunea de căutare a fost desfăşurată până la ora 21:00, fiind întreruptă pe parcursul nopţii, aceasta fiind reluată în această dimineaţă la ora 05:00”, se arată într-un comunicat al ISU Buzău. 
 
La această misiune se va alătura un echipaj de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. 
 
Bărbatul de 50 de ani lucrase anul trecut la modernizarea unui drum din zonă şi a hotărât să-şi aducă familia într-un weeķend la Meledic dar şi pe prietenul său, Lucian, care, de asemenea, era însoţit de soţie.
 
 
Barca cu care s-au plimbat pe la aparţine unui localnic pe care bărbatul de 50 de ani îl cunoştea. Supravieţuitorul ar fi încercat să-l tragă la mal pe prietenul său însă nu a reuşit. 
 
Întins pe mai puţin de un hectar, deşi se află într-o adâncitură creată pe un masiv de sare, lacul de la Meledic are apa dulce. Adâncimea lui depăşeşte şapte metri. În timpul verii, aici se face plajă şi se pescuieşte. Nu este indicat scăldatul, deoarece apa devine extrem de rece la doar un metru distanţă de mal. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările