VIDEO Cimitirul şi şase case din comuna Mărăcineni, în pericol din cauza surpării unui mal

VIDEO Cimitirul şi şase case din comuna Mărăcineni, în pericol din cauza surpării unui mal

Debitul râului Câlnău a dus la erodarea malului drept pe o suprafaţă de 200 de metri, punând în pericol cimitirul din Mărăcineni, şase case în care locuiesc aproape 30 de oameni, dar şi un stâlp de înaltă tensiune care ar afecta iluminatul public în comuna vecină Vadu Paşii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Situaţia a fost adusă şi în atenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău de către administratorul public al comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru.
 
La solicitarea prefectului de Buzău, anjagaţii Direcţiei Apelor au făcut, miercuri, primele măsurători în zona în care s-a produs eroziunea. Primele lucrări provizorii de protecţie a malului vor demara în perioada următoare. 
 
Direcţia Apelor va contribui cu forţa de muncă şi utilaje, iar Primăria Mărăcineni va pune la dispoziţie combustibilul.
 
Executarea unor lucrări definitive în zonă presupune însă realizarea unui proiect dar şi alocarea unor fonduri de Ministerul Apelor. În acest context, prefectul de Buzău a recomandat Direcţiei Apelor să facă toate demersurile către autorităţile centrale pentru lucrări de amploare care să stopeze eroziunea malului drept al râului Câlnău.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările