Val de enteroviroze în rândul copiilor. Medicii cred că părinţii s-au relaxat prea mult VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Zeci de copii din judeţul Buzău sunt aduşi zilnic de părinţi la Unitatea de Primiri Urgenţe - Pediatrie din Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu vărsături şi diaree. Majoritatea dintre ei sunt diagnosticaţi cu enterocolită acută.

Afecţiunile digestive apar de obicei în sezonul cald, din cauza consumului de alimente alterate sau care nu au fost bine spălate, dar şi din cauza igienei precare a mâinilor.

Din cauza numărului mare de internări, aproape jumătate din paturile din secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău sunt ocupate în această perioadă.

”Avem 50 de prezentări pe zi, majoritatea simptomelor fiind digestive. Au febră foarte mare, prezintă vărsături, au scaune multe”, a declarat dr. Gina Anica, şeful secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Buzău.

Pediatrii sunt de părere că acest val de enteroviroze la copii este determinat şi de faptul că mulţi dintre părinţi au abandonat regulile de igienă strictă pe care le respectau în perioada de vârf a pandemiei de coronavirus.

”Părinţii chiar nu mai respectă anumite reguli igienico-sanitare ca în perioada pandemiei. Anul trecut, nu aveam o altă patologie care să aducă copiii în număr mare la spital. Acum locurile de joacă sunt din nou pline şi avem multe prezentări”, a delcarat medicul buzoian.

Cei mai mulţi dintre copilaşii care ajung la UPU - Pediatrie sunt de vârste foarte mici, majoritatea până în doi ani, iar medicii decid internarea lor, tocmai pentru că simptomele sunt destul de grave şi le pot agrava starea de sănătate. 

Enterocolitele sunt cele mai frecvente afecţiuni digestive. Aproape o treime dintre dintre enterocolite sunt declanşate de agenţi infecţioşi neidentificaţi în urma analizelor.

Simptomele sunt foarte variate. Crampele abdominale intense sunt un indiciu clar de afecţiune a tractului digestiv. La fel, o durere abdominală discretă poate fi semnalul care anunţă o enterocolită care s-ar putea agrava.

Dacă nu este vorba despre o enterocolită severă, care nu se manifestă prin scaune cu multe mucozităţi, cu sânge care să necesite internare, tratamentul constă în repaus digestiv, perioadă în care copilul nu mănâncă şi nu bea un anumit număr de ore, la recomandarea medicului.

Vă recomandăm şi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite