Urşii atacă din nou, în Bisoca, Buzău. Sătenii disperaţi au făcut un grup pe Facebook, arătând inacţiunea Mediului

Urşii atacă din nou, în Bisoca, Buzău. Sătenii disperaţi au făcut un grup pe Facebook, arătând inacţiunea Mediului

Urşii sunt văzuţi frecvent lângă sat   Sursa George Ionaşc

S-au înmulţit atacurile urşilor în zona de munte a judeţului Buzău. Localnicii din Bisoca sunt terorizaţi frecvent de sălbăticiuni, iar cel mai recent incident a avut loc în noaptea de 1 spre 2 iunie. Pentru semnalarea acestor atacuri, oamenii din zonă au creat un grup pe reţelele de socializare, unde postează imagini terifiante.

Localnicii din Bisoca, Buzău, spun că animalele sălbatice se apropie din ce în ce mai des de casele lor. Ar fi mai mulţi urşi care coboară din pădure, cred ei, iar din cauza lor le este teamă să iasă din case noaptea sau în zorii zilei.
 
Cel mai recent atac al ursului a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, 1/2 iunie, în gospodăria unui localnic din satul Lacurile, comuna Bisoca, Buzău. Sălbăticiunea a lăsat în urma sa cadavrul unui porc şi pagube la grajdul în care a pătruns. 
 
Pentru a semnala apariţiile din ce în ce mai dese ale urşilor, cu scopul de a-şi avertiza consătenii şi de a atrage atenţia autorităţilor, George Ionaşc, un localnic din Bisoca, a creat un grup pe Facebook unde apar imagini greu de privit.
 
Cea mai recentă postare de pe grupul ”Bisoca, sub teroarea urşilor” ilustrează prăpădul pe care cel puţin un urs i l-a produs, marţi noapte, localnicului Mirel Neculai, din satul Lacurile.
 
Administratorul grupului ”Bisoca, sub teroarea urşilor” susţine că urşii au ajuns să plimbe printre casele oamenilor şi sunt un real pericol. Unii dau nas în nas cu fiarele şi doar norocul îi mai fereşte deocamdată de o nenorocire, spune acesta. 
 
Sursa Facebook / Bisoca sub teroarea urşilor
 
Ionaşc este convins că sunt mai mulţi urşi, pentru că sunt văzuţi în toate satele din comună 
 
Oamenii dn Bisoca spun că despre necazul celor care trăiesc sub teroarea urşilor se ştie la Ministerul Mediului, însă nu au primit până acum nicio soluţie. 
 
În anul 2019, AJVPS Buzău, gestionarul Fondului Cinegetic 40 Vintilă-Vodă, care cuprinde teritoriul comunei Bisoca, a obţinut avizul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor pentru capturarea unui număr de doi urşi, însă, în urma acţiunilor de monitorizare, aceştia nu au putut fi identificaţi şi capturaţi în perioada de valabilitate a autorizaţiei emisă de A.P.M. Buzău.
 
În cursul anului 2020, au fost înregistrate la APM Buzău patru convocări transmise de Primăria Comunei Bisoca pentru pagubele produse de urşi.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările