Nor-pâlnie observat în apropiere de Buzău. Atunci când atinge solul, un astfel de fuior se transformă în tornadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Meteo Buzau
Sursa Meteo Buzau

Un nor în formă de pâlnie a fost observat duminică la prânz de un localnic din Zilişteanca, judeţul Buzău, care a imortalizat fenomenul şi a postat câteva fotografii pe grupul Meteo Buzau. În toată ţara se înregistrează manifestări de instabilitate atmosferică.

La baza unui nor Cumulonimbus s-a dezvoltat un nor-pâlnie, coloana fiind surprinsă din Zilişteanca, sat al comunei buzoiene Poşta Câlnău.

Norii-pâlnie sunt asociaţi cu furtunile şi vânturile puternice. Dacă fuiorul atinge solul, explică meteorologii, atunci se formează o tornadă. 

Acestea se formează atunci când o cantitate imensă de aer cald urcă şi aerul rece coboară iar prin deplasare se formează o pâlnie, explică specialiştii.

Meteorologii anunţă că în toată ţara vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin ploi torenţiale, descărcări electrice, vânt şi, izolat, grindină.

Potrivit meteorologilor din cadrul Adminsitraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), va fi instabilitate atmosferică până marţi, la ora 10.

De duminică, de la ora 12.00, până marţi, la ora 10.00, în majoritatea regiunilor vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25 - 50 l/mp.

Pe aceeaşi temă: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite