Spitalul Judeţean Buzău va funcţiona într-o nouă clădire. Deocamdată este doar o intenţie

Spitalul Judeţean Buzău va funcţiona într-o nouă clădire. Deocamdată este doar o intenţie

Arhivă

Angajaţii Spitalului Judeţean Buzău au aflat, zilele trecute, de la conducerea Consiliului Judeţean Buzău, că cea mai mare unitate medicală buzoiană ar putea funcţiona într-o nouă clădire.

Ştiri pe aceeaşi temă


Preşedintele CJ Buzău spune că este un proiect de anvergură, care se poate realiza doar dacă la această iniţiativă vor adera toate forţele politice.

Investiţiile pentru ridicarea unui nou spital şi dotarea lui sunt însă uriaşe, de domeniul sutelor de milioane de euro. De aceea, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, crede că proiectul ar putea fi realizabil doar cu finanţare europeană.

Conducerea Spitalului Judeţean Buzău susţine că actualul sediu al spitalului, construit la începutul anilor ‘70, nu mai corespunde standardelor din prezent. Chiar dacă de-a lungul vremii în unitatea medical s-au făcut investiţii importante, este nevoie de o clădire nouă, cu circuite noi şi încăperi mai spaţioase, spune Neagu.

Acesta nu este singura iniţiativă de acest fel din judeţ. Deputatul USR-Plus de Buzău, Emanuel Ungureanu, a anunţat că va iniţia un proiect privind construirea la Buzău a unui spital municipal, aşa cum există în celălalt municipiu al judeţului, Râmnicu Sărat. 

Până acum, însă, primarul Constantin Toma şi Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, nu s-au arătat dispuşi să participe la acest demers, fiind vorba, evident, de orgolii politice. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările