INSP: Până la 28 martie, au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost raportate la INSP - CNSCBT un număr de 1.050 de secvenţieri Foto: Comisia Europeană
Au fost raportate la INSP - CNSCBT un număr de 1.050 de secvenţieri Foto: Comisia Europeană

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat joi că până la data de 28 martie au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 557 - cu varianta britanică, trei cazuri cu varianta sud-africană şi două cazuri cu varianta braziliană.

”Până la data de 28 martie 2021 au fost raportate la INSP-CNSCBT 1050 secvenţieri. Au fost confirmate 562 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: britanică (B.1.1.7) 557, sud-africană (B.1.351) 3, braziliană (P.1) 2”, a transmis, INSP.

Sursa citată a precizat că rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC) a fost de 53,5%.

De asemenea, au fost raportate la INSP - CNSCBT un număr de 1.050 de secvenţieri, iar cele patru laboratoare care au raportat rezultatele sunt: Institutul „Cantacuzino”, Institutul „Matei Balş”, MedLife şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Iar referitor la cazul nou confirmat cu varianta sud-africană, acesta ar proveni dintr-un focar familial cu trei cazuri de COVID-19, dintre care două confirmate cu acestă variantă.

„Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană (B.1.351), un bărbat de 51 de ani, provine dintr-un focar familial cu trei cazuri de COVID-19 din municipiul Bucureşti, din care două confirmate cu această variantă. Este cazul index al focarului, având istoric de călătorie doar în ţară. Locul expunerii nu poate fi precizat”, informează INSP.

De asemenea, potrivit sursei citate, s-au înregistrat 17 decese la persoane infectate cu tulpina britanică. 

Cele mai multe cazuri de infectare cu noile tulpini s-au înregistrat în Bucureşti, respectiv 264. În judeţul Timiş s-au confirmat 72 de cazuri, în Ilfov 29 de cazuri, în Suceava şi Cluj câte 22, în Iaşi 19, în Covasna 18, în Braşov 12, în Bihor 11 ş0 10 în Dâmboviţa.

De altfel, doar zece judeţe nu au raprtat până acum infectări cu noile tulpini de coronavirus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite