Spitalul din Buzău reia Programul Naţional de Screening pentru cancerul de col uterin

Spitalul din Buzău reia Programul Naţional de Screening pentru cancerul de col uterin

Începând cu luna martie a acestui an, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău va relua Programul Naţional de Screening pentru cancerul de col uterin. Programul a început în 2013 şi va continua pe o perioadă de încă 3 ani, până în noiembrie 2023.

Ştiri pe aceeaşi temă


În program vor fi incluse persoanele de sex feminin în vârstă de peste 25 de ani, indiferent de calitatea de asigurat a acestora, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asismatomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin. 

Investigaţia este gratuită. La nivelul judeţului Buzău, în perioada 2013-2019, în cadrul reţelei creată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi prin Programul Naţional de Screening, au fost testate peste 6500 de femei. 

Aproximativ 500 dintre acestea au avut leziuni celulare microscopice care puteau evolua către un cancer. Programul are ca scop reducerea incidenţei formelor invazive ale cancerului de col uterin şi mortalităţii specifice prin această boală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: