Cazul „Ciomu 2” ajunge în instanţă. Bărbatul cu penisul amputat crede că nu mai prinde sfârşitul procesului

Cazul „Ciomu 2” ajunge în instanţă. Bărbatul cu penisul amputat crede că nu mai prinde sfârşitul procesului

Sursa arhivă adevarul.ro

Costică Maroleanu, buzoianul rămas fără penis în urma unei erori medicale, obţine o mică victorie, după şase ani de anchetă.  Dosarul penal pentru vătămare corporală gravă a ajuns pe masa judecătorilor, după o instrumentare maraton a dosarului, care a durat şase ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul termen de judecată este programat pe 9 februarie 2021. 

În luna noiembrie 2014, Costică Maroleanu, pe atunci, în vârstă de 54 de ani, a mers la spitalul judeţean cu simptomele unei insuficienţe renale. Bărbatul a fost însă victima unor manevre nereuşite în momentul montării unei sonde urinare. Interventia ratată a personalului medical a provocat iritarea şi ulterior umflarea organului genital, buzoianul suferind dureri şi chinuri groaznice. 

Abia după multe zile de calvar, bărbatul a fost văzut de un medic, dar organul sexual era în cea mai mare parte cangrenat. La două luni de la internare, a ajuns la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti, unde specialiştii i-au amputat penisul, astfel încât cangrena să nu se generalizeze în tot corpul.

Au urmat şase ani de umilinţe şi dezamăgiri pentru Costică Maroleanu, bărbatul lăsat fără penis de medicii din Spitalul Judeţen Buzău. După o luptă epuizantă prin tot felul de comisii şi chiar prin instanţele civile, victima nu crede că i se va mai face vreodată dreptate.

”E greu de crezut că voi mai găsi vreodată o soluţionare favorabilă cauzei mele. Eu deja am o hotărâre irevocabilă în civil, prin care se spune clar că am fost victima unui malpraxis, însă e doar o rezoluţie care nu obligă pe nimeni cu nimic şi nici nu sancţionează pe cei care m-au mutilat”, se plânge victima malpraxisului.

Ajuns la vârsta 60 de ani, Costică Maroleanu se simte abandonat de justiţia din România şi spune că e aproape o minune că a supravieţuit anchetei interminabile, declanşată în anul 2015, la scurt timp după amputarea organului genital.

"Eu, acum, mai cred că se va face vreodată dreptate şi că cei care au greşit vor fi pedepsiţi? E puţin probabil ca voi supravieţui până la sfârşitul acestui proces. Nu ştiu dacă mai pot lupta până la capăt, mai ales că între timp starea mea de sănătate s-a deteriorat foarte mult", spune Maroleanu.

Bărbatul nenorocit pe viaţă de neglijenţa unor medici din Buzău a câştigat un prim proces în civil, judecătorii hotărând că mutilarea s-a produs în urma unui malpraxis.

Deşi bărbatul a cerut prin intermediul avocaţilor despăgubiri record de 500.000 de euro în cadrul procesului civil, nu a primit nici măcar un leu ca titlu de despăgubire pentru suferinţele şi umilinţele îndurate.

În vara lui 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus începerea urmăririi penale „in personam“ pentru vătămare corporală, împotriva a patru cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Asta, după ce, la sfârşitul lunii martie 2017, judecătorii au stabilit că bărbatul căruia i-a fost amputat organul genital în urma unei infecţii căpătate după o intervenţie la unitatea medicală în cauză a fost victima unui malpraxis, anulând totodată documentul prin care Comisia din cadrul DSP Buzău a concluzionat, în urma anchetei efectuate, că tratamentul a fost aplicat corect, singura problemă fiind cea a personalului insuficient în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când buzoianul a ajuns la spital.

S-a stabilit, de asemenea, că ancheta va fi continuată după ce o comisie de specialitate organizată la nivelul Institutului Naţional de Medicină Legală se va pronunţa asupra unor aspecte din expertiza iniţială efectuată în cauză, contestată de toate părţile implicate.

De atunci, în dosar nu s-a mai întâmplat ceva relevant. În luna martie 2019, Costică Maroleanu, prin intermediul avocatului, a contestat în instanţă durata cercetării penale, iar un complet al Judecătoriei Buzău i-a admis contestaţia. 

Cazul Costică Maroleanu a şocat o lume întreagă

În luna noiembrie a anului 2014, Costică Maroleanu, în vârstă pe atunci de 54 de ani, a mers la Spitalul Judeţean cu simptomele unei insuficienţe renale. Bărbatul a devenit victima unor manevre nereuşite în momentul montării unei sonde urinare. 

Interventia ratată a personalului medical a generat iritarea şi ulterior umflarea organului genital, buzoianul suferind dureri şi chinuri groaznice. Abia după multe zile de calvar, bărbatul a fost văzut de un medic, dar organul sexual era în cea mai mare parte cangrenat.

La două luni distanţă de la internare, a ajuns la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti unde specialiştii i-au amputat penisul, astfel încât cangrena să nu se generalizeze în tot corpul.

Mail Online“, „Mirror” şi „Fox News” sunt câteva dintre marile publicaţii americane şi britanice care au relatat în ediţiile online păţania buzoianului Costică Maroleanu, pacientul rămas fără penis.

„Fost militar, dă în judecată spitalul unde a ajuns pentru o operaţie de rinichi şi s-a ales cu penisul amputat”, este titlul britanicilor de la Mirror, care scriu în deschiderea articolului: ”Costică Maroleanu, 55, spune că o asistentă a manevrat greşit o sondă, producând o infecţie”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările