Bătrân din comuna buzoiană Calvini, găsit mort printre resturile casei incendiate

Bătrân din comuna buzoiană Calvini, găsit mort printre resturile casei incendiate

ISU Buzău

Duminică dimineaţă, prin sistemul unic 112 a fost primit un apel de urgenţa ce semnala un incendiu izbucnit la o locuinţă pe raza localităţii Bâsceni de Sus, comuna Calvini, judetul Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă


La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de stingere şi o ambulanţă S.M.U.R.D. din cadrul Staţei de Pompieri Mărunţişu. 

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperiş cu o suprafaţă de aproximativ 300 mp şi interior cu posibilitate de extindere la alte corpuri de clădire, în continuare acţionându-se pentru localizarea şi lichidarea incendiului, acesta fiind stins in limitele găsite.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Pe timpul acţiunilor de stingere, tatăl proprietarului, în vârstă de 82 de ani, a fost găsit, din păcate, decedat.

În perioada 22 – 25 ianuarie 2021, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău au gestionat 84 de evenimente.

Două intervenţii au constat în stingerea incendiilor, iar alte 42 de cazuri S.M.U.R.D., pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Totodată, pompierii continuă să asigure suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Buzău.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările