Bacalaureat 2022 Buzău. Trei elevi au obţinut media 10. Toţi sunt absolvenţi ai Colegiului B.P. Hasdeu

Bacalaureat 2022 Buzău. Trei elevi au obţinut media 10. Toţi sunt absolvenţi ai Colegiului B.P. Hasdeu

Carla, Teodor şi Diana sunt buzoienii de zece la Bac

Au fost afişate rezultatele la Bacalaureat 2022. Înainte de depunerea contestaţiilor, la Buzău, au obţinut media 10 trei candidaţi, toţi absolvenţi ai Colegiului Naţional B.P. Hasdeu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre Carla Sava, Diana Tulin şi Teodor Borcan. Doi dintre ei au terminat la profilul Matematică-Informatică, iar cel de-al treilea, la Filologie.
 
Următoarea medie este 9,93, obţinută tot de un elev din „Hasdeu“. Medii între 9,5 şi 9,99 au obţinut 139 de candidaţi din judeţul Buzău.
 
La polul opus sunt şase elevi care au promovat examenul cu media minimă 6. Alţi trei candidaţi au ratat diploma de Bacalaureat, acumulând media 5,98.
 
În total, un număr de 573 de absolvenţi care sperau să obţină diploma de Bacalaureat au fost respinşi, 94 dintre ei având medii între 5,5 şi 5,98. 

Rata de promovare a examenului maturităţii, la Buzău, este de 79,5%

La sesiunea de vară a Bacalaureatului 2022 s-au înscris 2.557 de absolvenţi de liceu din judeţul Buzău. 
 
Dintre aceştia, doar 2.434 s-au prezentat în sălile de examen. Trei candidaţi au fost eliminaţi. 
 
Judeţele cu cele mai multe medii maxime sunt Bucureşti, cu 30 de medii, Prahova, cu 15, Galaţi şi Vâlcea, cu câte 9, Cluj şi Iaşi, cu câte 8.
 
În opt judeţe nu s-a înregistrat nicio medie de 10. Acestea sunt Alba, Braşov, Argeş, Timiş, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Tulcea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările