Antrenamente ale poliţiştilor de la Circulaţie şi Ordine Publică, cu luptătorii de la SIAS

Antrenamente ale poliţiştilor de la Circulaţie şi Ordine Publică, cu luptătorii de la SIAS

Ofiţerii buzoieni de la Ordine Publică şi Circulaţie au exersat mai multe moduri de acţiune, în diferite situaţii operative. Scenarii care pot avea loc în trafic, sau pe stradă, au fost puse în practică de către poliţiştii buzoieni, cu ajutorul colegilor de la Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale.


Mai multe proceduri privind imobilizarea infractorilor şi controlul vehiculelor au fost exersate, în Crâng, de poliţiştii de la serviciile de Circulaţie şi Ordine Publică. Ei au fost instruiţi de colegii lor de la sias. 

Au fost puse în practică situaţii în care cursanţii trebuiau să imobilizeze şoferi recalcitranţi, să controleze autovehiculele sau să neutralizeze presupuşi răufăcători,  depistaţi în timpul servicului de patrulare.

Modulul de antrenament a fost gândit mai ales pentru tinerii poliţişti, înregimentaţi recent în cadrul IPJ Buzău.

În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii IPJ au prezentat o analiză a „celor mai fierbinţi” puncte ale oraşului. În ciuda faptului că foarte multe dintre faptele cu violenţă s-au produs în zonele de nord ale oraşului, în special în cartierele locuite de romi, poliţiştii nu consideră că se impune instituirea unei zone speciale de siguranţă.

Marţi, dubele poliţiei şi ale jandarmilor au trebuit să intervină  pentru a aplana o răfuială între mai multe grupuri de rromi, pe Aleea Grădinilor, după ce o familie a năvălit în curtea alteia. În altercaţie s-au folosit arme albe. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările