Un autobuz electric va circula din februarie pe străzile oraşului

Un
autobuz electric va circula din februarie pe străzile oraşului

Autobuzul electric cost[ 500.000 de euroFOTOnewsbv.ro

Autobuzul a fost pus la dispoziţia RAT Braşov de o firmă privată şi va funcţiona aproximativ o lună. Braşovul este al treilea oraş din ţară în care va fi testat acest tip de vehicul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autobuzulul are o autonomie de peste 200 de km şi se încarcă complet în opt ore. „Municipiul Braşov s-a aflat printre primii semnatari ai Convenţiei Primarilor şi a aderat încă din 2008 la această iniţiativă. Prin angajamentul semnat, Municipiul Braşov şi-a stabilit o ţintă foarte grea: atingerea şi chiar depăşirea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 20% a poluării, până în anul 2020. Braşovul încearcă să atingă acest obiectiv mult mai devreme decât a fost planificat, introducând în teste un autobuz electric. Pe parcursul iernii vom vedea cum se comportă un astfel de autobuz din punct de vedere al calităţii, al eficienţei şi al autonomiei. În final putem aprecia dacă se dovedeşte a fi viabil pentru transportul public din Braşov", a declarat primarul George Scripcaru.
 

Autobuzele sunt eficiente pe termen lung, dar şi scumpe. Unul singur costă 500.000 de euro. „Am testat personal autobuzul electric la Timişoara, în luna octombrie, cu ocazia participării la o întâlnire a Uniunii Transportatorilor Publici din România şi atunci ne-a venit ideea să încercăm o astfel de variantă de transport şi la Braşov. La finalul testării de la Timişoara am trimis acolo şi o echipă tehnică de la RAT Braşov, pentru a analiza această soluţie“, a spus  Radu Cristian, director general RAT.

Pe aceeaşi temă:

Ce investiţii face Primăria în 2014

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: