Un nou program de masterat pentru ingineri. La finalul cursurilor tinerii vor avea posibilitatea angajări directe la o companie de prestigiu

Un nou program
de masterat pentru ingineri. La finalul cursurilor tinerii vor avea
posibilitatea angajări directe la o companie de prestigiu

Programul se va derula într-o sală special amenajată pentru acest program de masterat. FOTOunitbv.ro

Programul este susţinut de compania Schaeffler care a oferă locurile de practică, viitoare locuri de muncă, dar şi specialişti care au lucrat împreună cu profesorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viitorul program de masterat, cu predare în limba engleză îşi propune să reunească două domenii de competenţă (procese tehnologice pentru componente de motor şi proiectarea componentelor de motor) cu scopul formării viitorilor ingineri.

Acest program de masterat va oferi studenţilor posibilitatea dezvoltării de competenţe automotive, utilizând resurse de actualitate şi beneficiind de transferul de cunoştinţe din partea specialiştilor Schaeffler.

Compania susţine noul program de masterat prin implicarea în activităţile practice şi de laborator, precum şi prin feedback cu privire la curriculumul programului, realizând o colaborare strânsă cu profesorii titulari. Partea aplicativă, orele de laborator se vor desfăşura integral în cadrul companiei Schaeffler, iar studenţii vor fi îndrumaţi de către specialiştii din cadrul companiei.

Noul program de masterat va fi disponibil începând cu anul universitar 2017-2018 şi vor fi alocate 25 de locuri, toate cu taxă (3.000 de lei/an)

La finalul celor doi ani de studiu, absolvenţii acestui program de masterat vor avea posibilitatea angajării directe în cadrul companiei Schaeffler România.

Pentru acest program a fost creată şi o sală de curs dedicată, renovată, utilată şi dotată cu materiale didactice - componente de motor special aduse din Germania, astfel încât să poată fi studiat modul de funcţionare al ansamblelor.

„Acesta este un bun exemplu despre cum ar trebui să se desfăşoare lucrurile pentru că la final, absolvenţii noştri vor fi angajaţii companiilor, iar împreună cu firmele trebuie să ne adaptăm curriculumul şi să ne instruim studenţii astfel încât aceştia să se muleze pe cerinţele din piaţa muncii”, a declarat Rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan

„Suntem încântaţi să deschidem şi să susţinem un program de masterat la Universitatea din Braşov. Cu acest nou program continuăm cooperarea de succes cu Universitatea din Braşov. Acest al treilea program de masterat se concentrează pe procesul şi tehnologiile de producţie. Noul program va combina partea teoretică cu lecţii de la specialiştii Schaeffler. Schaeffler contribuie astfel la dezvoltarea oraşului şi a educaţiei şi îşi pune toată încrederea în tinerele talente, oferindu-le noi oportunităţi de carieră”, a declarat managerul sistemelor de motor din cadrul Schaeffler Germania, Klaus Cierocki.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările